Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mircea Dinescu, de la Herder la Vanghelie (Opinii)

Marti, 01 Martie 2011, ora 23:56
11316 citiri
Mircea Dinescu, de la Herder la Vanghelie (Opinii)
Foto: vanghelieblog.wordpress.com

Marian Vanghelie si-a sarbatorit cu mare tam-tam ziua de nastere. Si pentru ca petrecerea sa fie completa si mesenii fericiti, bucatele au fost pregatite de insusi Mircea Dinescu. Deloc jenat, poetul a fost chiar fericit sa detalieze meniul de sarbatoare pregatit pentru, nu-i asa, noul sau prieten "care este".

Mirarea nu trebuie sa ne fie prea mare, dupa ce l-am auzit pe acelasi Mircea Dinescu cum ii ridica osanale altui mare prieten, Sorin Ovidiu Vintu, pe care il aseza nici mai mult nici mai putin decat in rand cu Titu Maiorescu. Mare este insa amaraciunea. Cat de mult trebuie sa decazi incat sa ajungi bucatarul lui Vanghelie? Cum poate fi parcurs drumul de la premiul Herder la maruntaiele unei petreceri?

Nici ura viscerala pentru Traian Basescu, nici banii, nici nebunia de artist nu ar trebui sa duca pana acolo, pana dincolo de limita decentei, a demnitatii si a respectului pentru propria conditie intelectuala. Dar Mircea Dinescu nu a fost singurul care s-a grabit sa-l cautioneze pe Marian Vanghelie prin prezenta la marea adunare. Au fost acolo si Emil Hurezeanu, al carui picaj in derizoriu pare a nu se mai sfarsi, dar si Stelian Tanase, cu aerele lui de fin intelectual cu tot. Si bineinteles au fost acolo foarte multi pesedisti, in frunte cu Mircea Geoana si terminand cu Viorel Hrebenciuc.

A fost acolo Miron Mitrea, cu care Marian Vanghelie aproape ca s-a luat la bataie in urma cu vreo doi ani, mai precis in perioada in care Mircea Geoana il trecuse la index pe fostul ministru al Transporturilor. S-a ajuns la vorbe grele, la referiri la anturaj si sotie.

A fost la petrecere si Ion Iliescu, cu gura pana la urechi si plin de vorbe bune pentru vajnicul primar al sectorului 5, despre care candva spunea ca e un golan, mai rau decat Ceausescu. Iata-l acum insa pe patriarhul PSD "dantuind" intru sanatatea si fericirea lui Marean. Nu s-a intrebat desigur cum de-si permite Vanghelie ca dintr-un salariu de primar sa inchirieze unul dintre restaurantele scumpe ale Bucurestiului.

A lipsit dintre meseni doar Sorin Oprescu pentru ca, probabil, nu a fost invitat, caci daca ar fi fost, cine stie ce supriza am mai fi avut. Dar pentru toate acestea, cel mai putin vinovat este Marian Vanghelie insusi. Natural ca branza de oaie cum este el, a dat inca o lectie celor care sa incapatanau sa creada ca un exista totusi o ultima reduta a bunului simt in societatea si politica romaneasca. Nu exista, iar oameni precum Vanghlie sunt beneficiarii absoluti ai acestei degringolade. Ei sunt invingatorii.

Nu va imaginati ca Dinescu, Mitrea, Iliescu si cea mai matre parte a restului mesenilor s-au dus la ziua lui Vanghelie pentru ca se innebunesc de dragul lui. S-au dus acolo pentru ca Vanghlie este util. Din punct de vedere electoral, din punct de vedere financiar si pentru tot soiul de aranjamente pe care nimeni altcineva nu stie sa le faca mai bine.

Intr-un fel, Vanghelie i-a cumparat pe toti cu papuci, premii, carti, neveste jignite si idealuri comuniste tradate. I-a cumparat si si i-a facut cadou de ziua lui, asezati frumos la mese si cantandu-i osanale.

Pana la urma, el merita toate felicitarile, caci ne-a mai oferit un tablou al lumii dezgustatoare in care traim.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#aniversare Marian Vanghelie, #invitati petrecere Vanghelie, #Dinescu petrecere Vanghelie , #PSD