Vanghelie, de neoprit

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 09 Februarie 2009, ora 18:31
8204 citiri
Vanghelie, de neoprit
Foto: Cotidianul

"Vanghelizarea" PSD este o realitate pe care nu o mai poate nega niciun social democrat care nu are orbul gainilor.

Primarul sectorului 5 isi revarsa perlele de spiritualitate peste tot, chiar si acolo unde nu ar avea ce cauta sau nu este dorit.

A participat el la negocierile pentru formarea guvernului chiar daca, teoretic, nu ar fi avut loc in delegatie, explicandu-i insa lui Emil Boc, pe sleau, ca in PSD sunt mai multe grupuri si fiecare trebuie sa-l supravegheze pe celalalt? A participat!

A pierdut, ce-i drept la mustata, impunerea propriului reprezentant la ravnitul minister de Interne, dar a luptat apoi la baioneta sa-si impuna omul la DGIPI, un om al carui CV cutremurator trimite direct la cea mai veroasa lume interlopa. Nu a reusit, deocamdata, dar au platit pentru asta doi ministri de Interne.

Ii sta in coasta lui Mircea Geoana non-stop. N-a vrut sa-l ia cu el la lansarea candidatului PSD pentru primaria Cluj? Si ce daca? S-a dus singur, desi nimeni nu intelege ce cauta acolo liderul filialei Bucuresti.

Unde mai pui ca intr-un oras precum Clujul, un personaj cu alura unui maimutoi de Ferentari este cea mai eficienta contracampanie electorala. N-are a face! Marian Vanghelie a fost acolo, tinandu-l pe Mircea Geoana strans sub ochi.

L-a urmat apoi si in Dolj, alt loc cu care, teoretic, Vanghelie nu are nici in clin nici in maneca, dar cu care, cel putin, nu distoneaza atat de tare.

Peste tot, de la sediul partidului pana in fundul Doljului, Marian Vanghelie face declaratii, lanseaza semnale, traseaza directii, isi ataca in forta adversarii.

Mesaj de forta

De fapt, prin aceasta ubicuitate uluitoare, liderul PSD Bucuresti lanseaza un mesaj de forta atat in partid cat si in afara lui. Cam toata lumea trebuie sa invete ca daca are ceva de stabilit in si cu PSD trebuie sa discute si cu el, altfel nu se poate, dupa cum a arata-o cat se poate de clar mazilirea lui Gabriel Oprea.

Marian Vanghelie este in acest moment unul dintre oamenii cei mai puternici din PSD, daca nu cumva chiar cel mai puternic. Nu este inteligent, ci foarte smecher, o smecherie nativa care l-a ajutat sa urce creanga dupa creanga si sa-si teasa acea retea de influenta de tip mafiot cu ajutorul careia sa poata impuna.

Sa nu ne imaginam ca liderii PSD inghit mitocaniile si demonstratiile de forta ale lui Marian Vanghelie coplesiti de respect pentru intelepciunea acestuia. Aiurea!

O parte este santajata de catre abilul primar al sectorului 5, iar celeilalte ii convine pozitionarea acestuia. Cand nu ii va mai conveni, va gasi Vanghelie o modalitate sa ii inchida si ei gura, mai ales daca, pana la urma, va reusi, totusi, sa-si catere reprezentantul la sefia DGIPI.

Pentru PSD aceasta "vanghelizare" este o involutie, daca nu chiar un dezastru. Pana acum, personajul in cauza, caricatural si agramat, era perceput de electorat, inclusiv de cel al partidului, drept o ciudatenie utila in anumite situatii, mai ales in peisajul mai intunecat al sectorului 5 al Capitalei.

Acum insa descopera cu stupoare ca Marian Vneghelie face cele mai importante jocuri in PSD dupa interesele si citeriile sale.

Degeaba incearca Mircea Geoana sa lase impresia liderului occidentalizat, rafinat, a social democratului modern cand il are de-a dreapta, ranjind si topaind, pe Marian Vnaghlie, incarnarea sfertodoctiei smechere, a invartelii parvenite si agresive.

A patit-o si Cristian Diaconescu pe cand candida la primaria Capitalei, avandu-l ca sef de campanie pe acelasi ubicuu Marian Vanghelie.

Deficitul de imagine este grav si, cel putin deocamdata, nu exista niciun semn de redresare. Dimpotriva. Ascensiunea lui Marian Vanghelie pare ca nu mai poate fi oprita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie, #Vanghelizarea PSD, #ascensiune politica , #PSD