Vanghelie: Horia Georgescu face pe cascadorul ca la Oscar. Il dau in judecata!

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 18:26
2464 citiri
Vanghelie: Horia Georgescu face pe cascadorul ca la Oscar. Il dau in judecata!
Foto: b365.ro

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a precizat, miercuri, ca nu a facut acte ilegale, nu are niciun ban in plus in afara sumelor trecute in declaratia de avere si a anuntat ca-l va da in judecata pe seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

"In ultimele sase luni de zile, am fost anchetat de Parchet pe declaratia de avere, dosarul fiind dat de la ANI catre Parchet. Am luat NUP in primul dosar, dupa care ANI a atacat si a contestat la Parchet. (...) Alt judecator m-a anchetat si mi-a dat NUP. (...) Aceasta institutie (ANI - n.red.) isi permite sa se joace in Romania cu toti politicenii, dupa cum a dorit - institutia si acel conducator care se numeste domnul Georgescu.

Acum cateva luni de zile, pe surse, din partea ANI s-a dat ca si cum Vanghelie a mutat 6 milioane de euro in Liban. Tot am incercat si l-am rugat pe domnul Georgescu sa spuna daca este real sau nu. Daca aceasta institutie - inteleg ca este comunicat oficial si m-a atacat la Curtea de Apel... am sa ma judec pentru ce m-a atacat si am sa-l dau in judecata pe domnul Georgescu personal pentru toate calomniile", a spus Vanghelie, intr-o interventie la Realitatea TV.

In context, el a aratat ca declaratia sa de avere nu a suferit modificari in ultimii ani si a exclus posibila inexistenta a unor facturi in valoare de 180.000 de euro.

"Am fost verificat de Parchet in ultimele 6 luni de doua ori la rand, declaratia mea nu s-a schimbat deloc. (...) Credeti ca Parchetul nu este o institutie reprezentativa pentru ANI in Romania? Nu am si nu exista niciun ban in plus vizavi de ceea ce scrie in declaratia de avere. (...) Eu nu fac acte ilegale.

Declaratia mea de avere de cand sunt primar nu s-a modificat. (...) Tot m-am jucat cu domnul Georgescu, dar de data asta am sa-l dau in judecata. (...) Domnul Georgescu din punctul meu de vedere, de-a lungul timpului, a facut foarte multe jocuri in aceasta tara si si-a permis... tinand cont de faptul ca dansul se crede foarte important... O sa vedem noi toate problemele pe care le are dansul", a adaugat edilul sectorului 5.

Intrebat daca a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare al ANI, Vanghelie a sustinut ca nu a fost chemat si nu i-a comunicat "nimeni nimic".

"Nu m-a chemat nimeni, nu mi-a comunicat nimeni. In Romania, domnul Georgescu face pe cascadorul ca la Oscar, da repede pe surse sau un comunicat si dupa ramane tu sa justifici daca esti vinovat sau nu. Normal era sa ma cheme cineva inainte sa se dea comunicatul. Nu m-a chemat nimeni. (...) Unde am fost eu chemat si notificat? Unde mi s-a comunicat?

Eu nu am primit nicio adresa nicaieri. Sunt primar si putea sa mi se comunice oficial la institutia pe care o conduc. ...La adresa la care figurez de 15 ani nu mi-a venit niciun comunicat de la ANI", a explicat primarul sectorului 5.

Reactia edilului vine in urma unui comunicat al ANI potrivit caruia inspectorii de integritate au constatat existenta unei diferente semnificative, in cuantum de 787.246 lei (aproximativ 180.300 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de primarul sectorului 5, social-democratul Marian Vanghelie.

Potrivit ANI, in urma evaluarilor efectuate, s-a constatat o diferenta de 787.246 lei intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia, in perioada 2008 - 2011, de catre Marian Vanghelie.

ANI sustine ca in perioada evaluata, 2008 - 2011, Vanghelie a realizat venituri salariale in cuantum de 253.199 lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 1.040.445 lei, rezultand o diferenta nejustificata de 787.246 lei.

In acest caz, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de Marian Vanghelie.

ANI precizeaza ca l-a instiintat pe Marian Vanghelie despre declansarea procedurii de evaluare, insa acesta nu a depus la dosar un punct de vedere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vanghelie avere ANI, #Vanghelie Horia Georgescu, #Vanghelie incompatibilitate ANI , #PSD