Vanghelie le-a urat celor de la PIN sa ajunga la guvernare peste 4 ani

Sambata, 14 Martie 2009, ora 18:40
2076 citiri
Vanghelie le-a urat celor de la PIN sa ajunga la guvernare peste 4 ani

Partidul Alternativa Ecologista (PAE) si PIN au fuzionat, sambata, prin absorbtie, la eveniment fiind invitati sa participe numerosi lideri social-democrati, printre care si presedintele PSD Bucuresti Marian Vanghelie.

Noua formatiune politica isi doreste sa fie "un partid pragmatic, ecologist", ai caror membri vor fi dintre cei carora "le pasa de viata lor si de viata semenilor lor", dupa cum a declarat presedintele PIN, Lavinia Sandru.

Marian Vanghelie i-a felicitat pe liderii PIN si le-a dorit succes, urandu-le chiar sa ajunga la guvernare peste patru ani, informeaza Realitatea TV.

Cu aceasta ocazie, Marian Vanghelie a demonstrat ca a invatat expresii sofisticate pe care nu se sfieste sa le foloseasca in discursurile oficiale.

"Am actionat brownian pentru sprijinirea tinerilor", a declarat Vanghelie de la tribuna, vrand sa spuna probabil ca a actionat neincetat. "Am incercat in aceasta perioada de 15 ani, in felul cum m-am miscat... zic eu brownian... sa sprijin cat pot de mult tinerii", a subliniat Vanghelie.

Ceea ce nu a aflat, se pare, liderul PSD Bucuresti este ca foarte des aceasta expresie este folosita si pentru a descrie o miscare haotica.

In afara de Marian Vanghelie, la congresul de fuziune au mai participat in calitate de invitati ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi si europarlamentarul PSD Daciana Sarbu.

Nemirschi a transmis participantilor un mesaj din partea presedintelui PSD, Mircea Geoana, care nu a putut fi prezent desi primise invitatie.

De asemenea, la eveniment a mai participat si fostul presedinte PIN, Cozmin Gusa.

La congres au participat delegati alesi ai celor doua partide, invitati din mediul politic si din miscarea sindicala, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale cu activitate in domeniul ecologiei.

In urma fuziunii nu se va schimba nici titulatura, nici sigla PIN, presedinte ramanand in continuare fostul deputat Lavinia Sandru. Nici statutul nu va suferi schimbari in urma fuziunii, adaugandu-se doar componenta ecologista in doctrina partidului condus de Sandru. PIN este condus de Lavinia Sandru de la inceputul lunii februarie, cand a fost aleasa lider al formatiunii, dupa retragerea lui Cozmin Gusa din politica.

PIN a mai avut in trecut colaborari cu PAE, la alegerile locale sprijinind candidatura lui Cozmin Gusa la Primaria Capitalei. Singura conditie pe care PAE o impunea la acea vreme, similara cu cea de acum, a fost preluarea in programul electoral al lui Cozmin Gusa a pachetului de masuri cu caracter ecologist initiat de PAE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vanghelie, #congres PIN, #Lavinia Sandru, #fuziune , #PSD
Comentarii
F
Fanu'' lu'' Lavinia care tzine linia
rank 1
Poza 1...2
1...2
rank 2
P.I.N. a notat si se va conforma indemnului tovarasesc al primarului Vanghelie!