Vanghelie: Noul Guvern trebuie format din cei mai competenti oameni

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 13:01
1129 citiri
Vanghelie: Noul Guvern trebuie format din cei mai competenti oameni
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele Partidului Social Democrat, Marian Vanghelie, a declarat, sambata, ca un nou Guvern ar trebui format din cei mai buni specialisti de la toate partidele, insa doar dupa ce se fac alegeri anticipate.

Prezent la Scoala de Vara a PSD, in statiunea Jupiter de pe litoral, Marian Vanghelie l-a criticat pe seful statului, Traian Basescu, pentru sfaturile pe care le-a dat romanilor privind trecerea prin criza.

"Este foarte usor sa dai tot felul de exemple, cand nu te mai intereseaza. Dansul joaca in alta liga, este in ultimul mandat si nu mai are apasarea necesara ca sunt zeci si sute de oameni care mor de foame", a spus Vanghelie, intr-o interventie la Realitatea TV.

Vineri noapte, presedintele Traian Basescu a dansat intr-un local din statiunea Neptun, dupa ce, in timpul zilei, asistase la depunerea juramintelor celor sase noi ministri. La iesire, seful statului a declarat ca romanii trebuie sa treaca prin criza "cu capul sus", asa cum trece un marinar prin furtuna.

"Am ajuns intr-un moment in care nu se mai poate. E usor sa dai tot felul de exemple cum trebuie romanul sa treaca prin criza. Cred ca nu mai are nici o legatura cu situatia de fapt. Joaca rolul in care vrea sa traga guvernul de maneca, ne ademeneste pe toti ca exista disfunctii intre presedinte si Guvern, dar sunt multe gogorite", a adaugat Vanghelie.

Potrivit vicepresedintelui PSD, motiunea de cenzura trebuie depusa, deoarece schimbarea ministrilor nu reprezinta decat o schimbare de trupe in cadrul PD-L.

"Singura formula este sa dam jos acest Guvern, sa existe alegeri anticipate si sa putem depasi aceasta criza, nu sa le spunem oamenilor cum trebuie sa stranga cureaua. Cea mai buna solutie este sa gasim de la toate partidele oamenii cei mai competenti, dar trebuie alegeri anticipate, pentru ca nu se mai poate ca Traian Basescu sa conduca din toate unghiurile", a spus Vanghelie.

Vicepresedintele PSD a adaugat ca partidul va prezenta un program pentru iesirea din criza in luna octombrie, in cadrul congresului PSD.

"Suntem constienti ca nu trebuie sa fie numiti ministri in functie de interese, ca trebuie sa avem grija de pensionari, sa-i facem pe romani responsabili. Mesajul trebuie sa fie de responsabilitate, in care trebuie sa avem grija de societate in ansamblu", a incheiat Marian Vanghelie.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Marian Vanghelie alegeri anticipate, #Marian Vanghelie PSD, #Traian Basescu criza , #PSD