Vanghelie se dezlantuie: Despre "almanahe", Udrea si Bendeac

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 21:44
8253 citiri
Vanghelie se dezlantuie: Despre "almanahe", Udrea si Bendeac
Foto: Antena2

Marian Vaghelie a dezvaluit, miercuri seara, in premiera, secretele din spatele expresiilor care l-au facut celebru, "pe persoana fizica", sau "almanahe", si l-a invitat pe Mihai Bendeac la o intalnire intre patru ochi, ca sa il cunoasca mai bine.

Invitat la Antena2, Vanghelie s-a dezlantuit, parand ca se simte in largul lui. A explicat, mai intai, cum de la emisiunea "100%" n-a fost in stare sa conjuge verbul "a fi". Se pare ca Robert Turcescu l-ar fi indus in eroare spunandu-i ca vor discuta despre cu totul alte probleme, ale municipalitatii etc., iar la final l-a blocat cu intrebarea la care nu se astepta.

Liderul PSD Bucuresti a mai explicat si de unde i-a ramas stampila "pe persoana fizica".

"'Pe persoana fizica' a fost o chestie juridica si s-a tratat, ca sa zic asa, smechereste", a explicat primarul sectorului 5, povestind pe larg cum a achizitionat el societatea Bucuresti, prin intermediul unui var, societatea care i-a fost luata, dupa campanie, de primarul general de atunci, Traian Basescu.

Cum documentatia pentru SRL insemna "pe persoana juridica un maldar de acte, iar pe persoana fizica 3 hartii", Vanghelie a ales cea de a doua varianta. "Eu m-am exprimat juridic: am luat pe persoana fizica", a precizat Vanghelie nedumerit si el cum de a intrat cu aceasta expresie in folclor.

In ceea ce priveste pluralul de la "almanah" pe care l-a transformat in "almanahe", alta vorba cu care a intrat in memoria colectiva, Vanghelie a istorisit din nou, cum a pus prefectul Mioara Mantale furtunul cu apa pe oamenii din Ferentari care "s-au enervat, s-au imbatat, s-au uscat", a venit "Gigi Becali s-a suit pe masina si le-a dat parai", in timp ce el s-a dus si a inceput sa tipe la ei. A doua zi s-a pomenit cu liderii oamenilor la primarie sa isi ceara scuze de la el, iar in sala in care a tinut o conferinta de presa erau "cativa politieni idioti" carora nu le-a dat numele si care l-au scos din sarite.

"Am spus 'sa ii ia mama dracului!', si am spus almanahe", a explicat Marian Vanghelie cum a fost toata tarasenia.

In politica e greu sa te bati cu o femeie, poti sa devii idiot

Liderul PSD Bucuresti a fost varat un pic si in politica de moderatorul emisiunii. Intrebat ce relatii mai are cu Elena Udrea, Vanghelie a cam dat din colt in colt.

"Cat am fi noi de rai, in politica e foarte greu sa te bati cu o femeie, poti sa devii penibil, poti sa devii idiot(...) Un atac subtil e mai bun ca un atac haiducesc(...) Dar daca ma duc sa ii dau una lui Boc in gura, ma aplauda toata lumea", a explicat Vanghelie cum vede el diferenta dintre sexe in politica.

In ceea ce priveste barbatii: "Avem mai multe categorii de barbati. Eu nu sunt filfizon, mananc branza de oaie, beau o tuica si daca e sa iesim afara sa ne batem ne batem, eu nu fug".

Concluzia? "Trebuie sa o luam pe Elena asa cum este...cu ultimii 4 miliarde de euro", a conchis enigmatic Vanghelie parand ca stie el ce spune.

La dineul de la Casa Alba, haina i s-a "repliat" si a iesit botita in poze

Acesta a explicat si de ce a aparut atat de botit in fotografiile facute in recenta vizita efectuata la Casa Alba. Vanghelie a precizat din start ca s-a dus acolo foarte bine pregatit, cu hainele pe umeras, cu tot ce trebuie la el. Mai mult, a tinut sa sublinieze ca dusese inainte de plecare costumul "la Nufarul". Dar... a stat la masa si atunci s-a intamplat nenorocirea.

"Eu sunt putin mai durduliu si haina s-a repliat", a explicat Vanghelie de ce a aparut in fotografii cu haina de la costum sifonata. Desi a povestit mai multe despre importanta vizitei facute in SUA, a refuzat sa ofere detalii despre dopul de cristal primit de la reprezentantul "Luchi" Martin.

Bendeac, hai cu mine la o bere sa te musc de ureche sa vezi ca nu sunt umil!

Cel mai delicat moment a parut insa a fi cel in care Marian Vanghelie a fost pus sa priveasca si sa comenteze cateva imagini cu cei mai faimosi imitatori ai sai, actorii Mihai Bendeac si Dragos Stoica.

"Nu ma deranjeaza, asa e viata", a spus Vanghelie inghitind in sec. Ulterior s-a repliat insa si a revenit in forta.

"O sa il caut pe Bendeac sa stea de vorba cu mine un pic, ca sa ma imite mai bine. Pe Becali il imita bine, pe mine nu. Il chem la o cafea, sa ma inteleaga ca lumea si sa vada cum ma misc eu. Sunt pe sistem cu el, nu ma supar", a spus Vanghelie in aplauzele celorlati invitati in emisiune.

Intrebat ce il nemultumeste din prestatia imitatorilor sai, Vaghelie a raspuns: "filmati-ma cu camera ascunsa si, daca vreodata ma veti vedea umil cu cineva, eu plec acasa".

"Eu sunt un om cu demnitate, poate nu reusesc sa ma exprim, dar eu nu sunt umil, nu las capul in jos(...) Eu am votat impotruva conducerii partidului intotdeauna, si cand am spus ca Basescu minte, acum 2 ani, si nu m-a crezut nimeni(...) Eu nu stau pe langa presedinti sa ma giugiulesc", a mai tinut primarul de la sectorul 5 sa sublinieze foarte clar.

In plus, el a dat de inteles ca este deranjat de felul in care se imbraca imitatorii lui, care "parca ies din tomberoane", si l-a invitat din nou pe Bendeac la o intalnire fata in fata.

"Hai, ma tati, cu mine sa bem o bere, sa te musc de ureche odata sa vezi ca nu sunt umil!", i-a transmis Vanghelie "copiei" sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Marian Vanghelie Udrea, #Vanghelie Bendeac, #vanghelie vizita washington , #PSD
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
Sa ne traesti nene Vanghelie ! Cinste partidului care are un asemenea secretar general la nivel de capitala !