Vanghelie: Sunt inca lider. Pot fi revocat numai prin Conferinta PSD Bucuresti

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 08:19
1688 citiri
Vanghelie: Sunt inca lider. Pot fi revocat numai prin Conferinta PSD Bucuresti
Foto: Arhiva

Marian Vanghelie afirma ca este in continuare presedintele PSD Bucuresti, contestand dreptul Comitetului Executiv National de a-l revoca din functie si sustine ca statutul prevede ca doar Conferinta Organizatiei ii poate decide "soarta".

"Eu stiu ca sunt presedintele organizatiei de Bucuresti. Eu sunt presedinte. Functia de presedinte nu ti-o poate lua nimeni. Aia ti-o da conferinta si ti-o ia conferinta. Asa spune Statutu. Statutul, prin acel articol care de fapt nu s-a explicat si nu s-a votat, nu spune de presedinti, vorbeste de Birou. Va rog sa va uitati, presedintii nu pot fi suspendati.

Presedintii sunt alesi de conferinta si revocati de conferinta. Numai conferinta organizatiei de Bucuresti poate sa ma revocel", a afirmat Vanghelie, venit joi seara la sedinta Biroului de Coordonare cu liderii PSD din sectoarele 4, 5 si 6, informeaza Evenimentul zilei.

Liderul social democrat a gasit argumente si pentru explicatia data de Victor Ponta, prin care isi motiva decizia de a-l demite. El a precizat ca PSD Bucuresti are inca un consiliu de coordonare, care este abilitat sa atraga cat mai multe persoane pentru castigarea alegerilor locale.

"Avem un consiliu de coordonare prin care incercam sa atragem cat mai multe persoane care doresc sa se implice pentru a reusi sa castigam alegerile locale. Acolo s-a votat un consiliu de coordonare pentru ca sa putem sa intarim organizatia Bucuresti. Eu nu pot sa fiu suspendat. Ne-am uitat si noi la acel articol cu toti specialistii din Capitala", a mai spus acesta.

Marian Vanghelie crede ca Victor Ponta a inteles gresit statutul si decizia de luni a CExN.

"Dar eu cred ca o reglementam" a afirmat liderul social-democrat. El a mai tinut sa sublinieze ca organizatia Bucuresti "primeste cu deschidere noua strategie" pe care o da presedintele partidului pentru a avea succes in alegeri.

Ponta preia sefia PSD Bucuresti, din mana lui Vanghelie

Presedintele PSD Victor Ponta a cerut luni, in sedinta Comitetului Executiv, inlocuirea lui Marian Vanghelie de la sefia organizatiei PSD Bucuresti si a preluat interimar conducerea acestei organizatii.

Marian Vanghelie: Viata m-a facut presedinte

Adrian Nastase, ales luni seara coordonator al PSD Bucuresti, a precizat ca demiterea lui Marian Vanghelie nu este un repros, ci doar o observatie.

"Nu e vorba de un repros. A fost o observatie pe care am facut-o eu si multi alti colegi. Intr-un oras atat de mare cum e Bucurestiul foarte multi oameni vor sa vina spre noi iar organizatia trebuie sa fie deschisa. Dupa congresul din februarie trebuia sa dam semnale ca suntem deschisi ca sa ne pregatim cum trebuie pentru alegeri", a declarat Adrian Nastase.

Iliescu, despre schimbarea lui Vanghelie: Un semnal - toate organizatiile sunt vizate

De asemenea, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru Ziare.com ca schimbarea lui Marian Vanghelie din fruntea organizatiei de Bucuresti e un semnal care trebuie receptat de organizatiile de partid si ca a fost facuta pentru o munca mai sustinuta in formatiunea social-democrata si pentru deschidere catre lumea intelectuala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Marian Vanghelie presedinte PSD, #scandal statut excludere PSD , #PSD