Vanghelie vrea la conducerea PSD o echipa de personalitati "prezente"

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 22:50
1434 citiri
Vanghelie vrea la conducerea PSD o echipa de personalitati "prezente"

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat miercuri la Conferinta extraordinara a organizatiei sale ca sustine ideea unei echipe in jurul lui Mircea Geoana, din care sa nu mai faca parte "personalitati" care nu ajung la sedinte sau persoane care impiedica luarea deciziilor.

Liderul PSD Bucuresti a sustinut ca trebuie gasita o formula prin care sa fie multumita toata lumea si sa se termine cu "circul din partid".

"Daca noi punem niste oameni cum am avut intr-o anumita perioada si cand aveam tot felul de sedinte nu erau prezenti doar ca erau mari personalitati, eu unul nu mai am nevoie. Uitati ca putem sa avem personalitati care sunt prezente aici, personalitatile care sunt personalitati numai in momentele in care le este bine, eu unul nu am nevoie de ei", a mai spus Vanghelie.

Vanghelie le-a explicat social-democratilor prezenti ca il sustine personal pe Mircea Geoana, dar si ideea echipei.

Mircea Geoana, despre inregistrarea cu Vanghelie: Este un limbaj intolerabil

"Nu e prima data cand il supar pe Mircea Geoana si o sa se mai supere inca o data si trebuie sa-i treaca, deci ... da, o sa fie in sensul pozitiv. Nici macar nu stiu daca este propunerea neaparat a lui Mircea Geoana, a fost propunerea mai multor judete sa reusim sa formam o echipa acei oameni care ne-am gandit ca putem sa facem o echipa alaturi de Mircea Geoana", a sustinut liderul PSD.

"Noi am avut un BPN de 30 de persoane din care 15 erau din afara, nu aveau nicio legatura cu subiectul si predicatul si nu reuseam niciodata sa luam o decizie. Cand Mircea Geoana incerca sa spuna un anumit lucru, altcineva ii tragea heblu, cand Adrian Nastase vroia sa spuna un lucru altcineva oprea curentul, cand Ion Iliescu vroia sa spuna anumite lucruri se scotea si heblu, si se scotea si curentul", a explicat Vanghelie de ce nu sustine ideea ca membrii BPN sa fie alesi la Congres si nu la Consiliul National.

Vanghelie, inregistrat cand il injura pe Geoana si conducerea PSD (Audio)

"Nu cred ca am sa ajung niciodata om politic"

Totodata, el le-a transmis membrilor PSD Bucuresti ca nu doreste sa ajunga un "om politic".

"Politicienii in general, nu stiu daca am reusit sa devin om politic, eu cred ca nu am ajuns, va spun sigur si nici nu-mi doresc sa ajung, daca ma uit la majoritatea politicienilor nu-mi doresc sa fiu om politic (...) Nu cred ca am sa ajung niciodata om politic", a spus Vanghelie.

De asemnea, el si-a aratat nemultumirea fata de afirmatiile unor lideri PSD care au spus ca in Bucuresti partidul ar fi pierdut alegerile.

"In continuare spun ca m-am saturat... de cele trei campanii pe care le conduc impreuna cu dvs in Bucuresti, campania parlamentara am avut decat un singur deputat diferenta intre noi si PD-L, campania de la europarlamentare am avut decat 0,24 %, adica 800 de voturi, campania prezidentiala am castigat alegerile. Da, le-am castigat si sunt oameni in partid care nu vor sa recunoasca si nu le convine sa vada un Bucuresti puternic, o Capitala puternica care intr-adevar poate sa faca echipa cu foarte multe judete. Reusim sa creem un echilbru in partid si deranjam", a afirmat liderul PSD Bucuresti.

In ceea ce priveste congresul de sambata, Vanghelie a sugerat ca este posibil ca o parte dintre delegati sa paraseasca sala in semn de protest.

"Daca la congres majoritatea voteaza o anumita problema care nu le convine, ei ies din sala, dar intrebarea este invers: daca majoritatea care voteaza ce lor nu le convine si ies din sala pentru ca lor nu le convine... Totusi e o majoritate, cum se poate o minoritate sa ameninte o majoritate?", s-a intrebat retoric Vanghelie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Marian Vanghelie vedete conducere, #termina circul din PSD , #PSD