Vanghelie: Vrem sa-l aducem pe Voicu din inchisoare, sa voteze

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 13:48
1578 citiri
Vanghelie: Vrem sa-l aducem pe Voicu din inchisoare, sa voteze
Foto: Arhiva

Marian Vanghelie sustine ca nu s-a delimitat de senatorul PSD Catalin Voicu, acuzat de coruptie, "pentru ca este barbat" si ii avertizeaza pe ziaristii care ii intretin imaginea de politician neserios ca va veni "vremea platii".

Intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, povesteste cum a decurs vizita in Statele Unite ale Americii, catalogheaza drept "politica" arestarea senatorului Voicu si recunoaste ca vrea sa fie mai mult decat "almanahe".

Despre absenta din Parlament a lui Catalin Voicu, acesta aflandu-se in inchisoare, Vanghelie afirma ca se analizeaza posibilitatea ca acesta sa fie adus in Senat cand este nevoie de votul sau.

"S-ar putea sa cerem sa fi adus la Senat, daca e nevoie pentru a vota. Pentru ca, in momentul de fata, lucrurile sunt foarte complicate. Nu exista o majoritate la Senat, si atunci sa fie foarte important sa ne decidem, sa cerem ca el sa poata sa vina sa isi exercite votul. El nu este condamnat si are dreptul sa voteze", a afirmat Marian Vanghelie.

"Eu nu m-am delimitat niciodata de Catalin Voicu pentru ca sunt barbat", a adaugat primarul sectorului 5.

In privinta carierei sale politice, Marian Vanghelie se considera fara rival, cel putin pentru functia de presedinte al PSD Bucuresti.

"In momentul de fata nu prea am adversari. Nu vrea nimeni sa candideze cu mine pentru functia de presedinte al PSD Bucuresti. Daca pe viitor ma voi pozitiona sa candidez pentru o alta functie, fie pentru cea de secretar general al PSD, fie de primar al Capitalei, voi avea adversari. Pe Liviu Dragnea, pe Sorin Oprescu", afirma liderul PSD.

Vanghelie nu este de acord cu referendumul privind Legea Capitalei, reamintind ca PSD va cere oamenilor sa nu se duca la vot. "Eu cred ca acest referendum e o bataie de joc, ne batem joc de banii bucurestenilor si nu ne ajuta cu nimic. Cele doua intrebari sunt puse doar ca sa ne aflam in treaba, ca sa incurcam lucrurile. Noi vom cere oamenilor sa nu iasa la vot pentru ca e o bataie de joc", spune Marian Vanghelie.

Despre relatia cu actualul primar, Sorin Oprescu, edilul sectorului 5 afirma ca "acum este foarte buna", iar acesta are mari sanse sa devina candidatul sustinut de USL la urmatoarele alegeri pentru Capitala.

"Da, Sorin Oprescu are sanse. Daca va fi candidatul USL cred ca are cele mai mari sanse. Candidatul USL oricum s-ar numi el va castiga alegerile", a opinat Vanghelie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Vanghelie Catalin Voicu, #Marian Vanghelie interviu, #Vanghelie America , #PSD