Campeanu: Nu cunosc proiectul de lege despre prelungirea ajutoarelor de somaj

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 13:56
1700 citiri
Campeanu: Nu cunosc proiectul de lege despre prelungirea ajutoarelor de somaj

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a precizat, vineri, ca nu a fost informata despre initiativa unui senator PSD, care doreste prelungirea ajutoarelor de somaj cu 4 luni.

"Nu cunosc acest proiect de lege. Ideea ar putea fi implementata in functie de evolutia economiei, dar eu cred ca rolul Ministerului Muncii este sa se ocupe de gasirea locurilor de munca pentru tineri si de formarea lor, asa incat sa isi poata gasi un loc de munca, iar toate preocuparile mele vor fi catre acest lucru. De aceea campaniile si contactul direct cu companiile vor fi toate in acest sens", a precizat Campeanu, la Romania Tv.

Initiatorul legii a fost senatorul PSD Alexandru Cordos, care cere pana in 2015, indemnizatia de somaj sa fie prelungita cu 4 luni. Proiectul modifica OUG 28/2009 care prelungea indemnizatia de somaj cu 3 luni doar in anul 2009.

In plus, proiectul de lege dispune ca, in cazul intreruperii temporare a activitatii angajatorului, timp de cel mult 90 de zile pe an, sa se faca o scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate atat de angajatori, cat si de salariatii care beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza.

Campeanu a mai comentat si situatia Romaniei, unde sunt din ce in ce mai putini salariati.

"Este un lucru normal, nu e un lucru alarmist, in momentul in care Bismarck (Otto von Bismarck, primul cancelar al Imperiului German - n.r.) a introdus acest sistem de pensii, raportul era un muncitor la 20 de pensionari. Trebuie sa facem mai multe reforme si ar trebui ca toata lumea sa contribuie la acest sistem de pensii", a continuat ministrul Muncii.

Intrebata daca si Romania va adopta modelul Spaniei, care a crescut cu 1% pensiile, Campeanu a replicat ca va lua in considerare acest lucru atunci cand se va discuta bugetul.

"Nu pot sa va spun nimic pentru ca nu vreau sa insel pe nimeni cu o promisiune de care nu ne putem tine", a conchis ministrul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mariana Campeanu ajutoare somaj, #Mariana Campeanu crestere pensii, #ministrul Muncii ajutoare somaj, #ministrul Muncii crestere pensii , #ministrul Muncii