Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Campeanu, optimista dupa discutiile cu FMI: Se concretizeaza totul

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 17:34
3199 citiri
Campeanu, optimista dupa discutiile cu FMI: Se concretizeaza totul
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a precizat, sambata, dupa intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International, ca tot ce au convenit initial se va concretiza.

"Pana la sfarsitul lunii aprilie vom termina planul national de ocupare, in special pentru tineri si vom aproba legile necesare, vom aduce modificarea legii uceniciei si cea legata de stagiul de formare sau de capatarea unei experiente profesionale", a explicat oficialul.

Potrivit informatiilor publicate pe site, principalele subiecte aflate pe agenda reuniunii au fost:

1. prezentarea situatiei actuale a pietei fortei de munca si discutarea urmatorilor pasi in vederea modificarii legislatiei in domeniu;

2. situatia si etapele urmatoare ale Planului National de locuri de munca, precum si propunerile legislative;

3. modalitati de stimulare a crearii de locuri de munca;

4. furnizarea de asistenta specifica grupurilor vulnerabile, in cadrul punerii in aplicare a foilor de parcurs pentru energie electrica si gaze naturale.

Ponta a cerut extinderea acordului cu doua luni

Premierul Victor Ponta, a precizat, vineri, ca a cerut extinderea cu doua luni a acordului stand-by cu FMI, pentru a avea suficient timp pentru indeplinirea tuturor reformelor.

"Eu am cerut extinderea acordului, pentru a finaliza partea de reforme structurale, fara ca sa ne mai grabim, ca la Oltchim. Nu cred ca va fi o problema aprobarea acestui lucru", a precizat prim-ministrul, confirmand o informatie aparuta mai devreme pe surse oficiale.

Acordul stand by de tip preventiv era valabil, initial, pana in luna aprilie, iar Ponta a reiterat ideea incheierii unui nou acord.

"Dupa ce il finalizam pe acesta si daca ne-am incheiat toate lucrurile asumate, incepem negocierea pentru unul nou, tot de tip preventiv, care ne va ajuta, asa cum ne-a ajutat si acesta, alaturi de stabilitatea politica, sa ne imprumutam foarte ieftin si sa pastram un curs euro-leu foarte bun", a subliniat Ponta.

Prin acordul stand-by, incheiat in martie 2011, Romania are la dispozitie aproximativ 3,7 miliarde de euro, bani pe care ii poate accesa doar in cazul unor urgente. Pana in prezent, tara noastra nu a apelat la aceasta suma.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Mariana Campeanu discutii FMI, #guvern discutii FMI , #ministrul Muncii