Campeanu, tinerilor cu studii: Eu nu te platesc pentru cate diplome ai, ci dupa cum e specializarea postului

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 22:52
4119 citiri
Campeanu, tinerilor cu studii: Eu nu te platesc pentru cate diplome ai, ci dupa cum e specializarea postului

Ministrul Muncii si al protectiei sociale, Mariana Campeanu, a vorbit din nou, marti seara, despre inutilitatea sistemului de invatamant romanesc pe piata muncii, indemnandu-i iar pe tineri sa nu mai alerge dupa diplome si sa faca stagii de practica pentru a acumula experienta.

Intrebata de jurnalisti daca sunt multe cazurile tinerilor care alearga dupa adeverintele de practica, fara a urma un stagiu propriu intr-o institutie anume, Mariana Campeanu a spus ca s-a confruntat cu astfel de cazuri chiar la ministerul pe care il conduce.

"Nu stiu daca-s multe, dar chiar anul trecut au venit niste tineri chiar la Ministerul Muncii sa faca practica si care au spus ca daca nu este loc, ei se multumesc si cu o adeverinta. Si le-am spus: Ori faceti practica aici si munciti cu noi, ori daca nu, asa ceva nu capatati. Si n-au mai venit.

Eu spun intotdeauna adevarul, chiar daca supara. (...) Eu am avut tineri in practica, tineri care au absolvit facultati in afara Romaniei si trebuie sa va spun ca au fost de un real folos chiar ministerului. Au lucrat cu noi cot la cot, au trecut prin mai multe compartimente si chiar am primit idei bune de la ei", a declarat Mariana Campeanu, la Romania TV.

Ministrul Muncii a reluat si discutia despre studiile care nu-i ajuta pe tinerii din Romania sa se integreze pe piata muncii, reiterandu-si pozitia exprimata duminica trecuta, in fata tinerilor liberali, pe care i-a indemnat sa nu mai alerge dupa diplome care nu le folosesc la nimic.

"Este o problema, intr-adevar, a Romaniei. Am pornit o discutie foarte serioasa si cu Ministerul Invatatmantului, dupa cum veti putea vedea si ii veti putea intreba si pe cei doi ministri, s-au preocupat foarte mult ca incepand de anul acesta curricula sa fie mai adecvata cerintelor si cred ca 160 de specialitati au fost deja inchise si nu se mai fac in facultati. Desi au fost extrem de criticati, tot pe acest criteriu s-a intamplat acest lucru, pentru ca erau specializari care nu erau cerute. (...)

Campeanu, tinerilor PNL: Nu mai alergati dupa diplome, nu va folosesc la nimic

Eu ma bucur ca declaratia mea a facut ca aceste dezbateri sa aiba loc si as vrea ca ele sa continue, pentru ca este foarte important ca atunci cand termini o forma de invatatamnt, indiferent care este ea, sa pleci si cu cunostintele respective, nu numai cu diploma. O spun in continuare: Nu este suficient si nu va mai fi suficient nici macar in mediul bugetar sa ai pur si simplu o hartie.

Sa stiti ca vin si la mine, vin la angajare si spun: 'Am cinci diplome. Am terminat trei facultati si doua masterate'. Si cand ii spun salariul care este zice: 'Da, dar cu trei facultati si doua masterate?'. Eu zic nu, te platesc pentru specializarea pentru care este postul respectiv, nu te platesc pentru cate diplome ai obtinut", a declarat Mariana Campeanu, ministrul Muncii si al Protectiei Sociale.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, le-a spus duminica tinerilor liberali sa nu mai alerge "dupa diplome" sau masterate si sa-si umple "geamantanul de hartii", ci sa isi insuseasca notiunile din scoala si din perioada de practica, precizand ca exista o problema a calitatii fortei de munca.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mariana Campanu tineri diplome, #tineri studii facultati Campeanu, #Ministru Munca Campeanu diplome , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Mariana, vorbeste frumos, nu ai dreptul se te adresezi asa...
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Tu nu platesti pe nimeni, cotoarba deselata...