Mariana Campeanu il ataca pe Basescu: Presedintele suspendat are o filosofie anti-popor

Luni, 16 Iulie 2012, ora 12:57
3359 citiri
Mariana Campeanu il ataca pe Basescu: Presedintele suspendat are o filosofie anti-popor
Foto: B1 Tv

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, l-a atacat pe Traian Basescu, mentionand ca masurile promovate de el si de guvernele PDL-iste au fost impotriva poporului, totodata facand un apel ca romanii sa voteze la referendum.

"Austeritatea a fost aplicata doar cetatenilor simpli. Clientela PDL a fost ajutata sa prospere, Guvernul si-a batut joc de romani, de dragul "salvarii economiei". Deciziile luate de ei au fost impotriva romanilor, acestia si-au asumat vina pentru ele, deoarece au fost adoptate prin ocolirea legii.

Va amintesc ca toate masurile au fost trecute prin asumarea raspunderii, iar Uniunea Europeana nu a fost ingrijorata ca cea mai importanta institutie a unei tari democratice, adica Parlamentul, a fost practic desfiintata", a sustinut Campeanu, intr-o conferinta de presa, potrivit B1 Tv.

"Afirm ca presedintele suspendat este exponentul unei filosofii anti-popor, daca poporul nu il iubeste, atunci Basescu il pedepseste", a continuat ministrul Muncii.

Ea a tinut sa sublinieze ca Guvernul PDL a promis ca va taia din pensii si salarii, fara a mai concedia 20.000 de bugetari, insa acest lucru nu s-a intamplat.

"Unde sunt rezultatele masurilor? Ii cerem lui Basescu si fostilor premieri sa explice de ce romanii au trebuit sa plateasca din banii lor hotiile PDL, care nu au fost justificate, nu se stie pe ce au cheltuit banii Elena Udrea, Monica Iacob-Ridzi si rudelor lor", a mai spus Campeanu.

Totodata, USL ii mai cere presedintelui suspendat sa explice de ce echipa sa nu a fost in stare sa gaseasca alte masuri de redresare economica, in schimb, ei alegand sa saraceasca romanii.

"Trebuie sa mai explice de ce a ales sa taie din indemnizatiile pe cresterea copiilor, fapt care afecteaza deja natalitatea si sporeste moartea infantila", a adaugat Campeanu.

"Noi incercam sa spunem foarte clar cetatenilor ca am incercat sa reparam putin cat putin din ce au distrus guvernele anterioare. Romanii au incasat deja 8%, din reintregirea salariilor, iar pensionarii si-au primit primii bani de la plata CASS", a mai sustinut ministrul Muncii.

Ea a opinat ca Basescu si-a facut un obiectiv din blocarea acestor masuri, iar daca va incerca fortarea unui Guvern PDL, la alegerile viitoare, "e clar ca aceste beneficii pentru romani vor fi oprite si ne vom intoarce la austeritate doar pentru cei care nu fac parte din clientela PDL".

USL propune ca masurile de austeritate sa fie aplicate pe "domnii de la PDL, care au facut investiti nepotrivite".

Campeanu a facut un apel la romani, ca sa iasa si sa voteze demiterea lui Basescu, la referendumul de la sfarsitul acestei luni.

"USL a demonstrat ca se tine de promisiuni, iar succesul nostru de la referendum inseamna sa va incasati pensiile si salariile, sa reparam stricaciunile, apelul este acela de a veni la vot sa va exercitati puterea, USL vrea ca poporul sa isi exercite puterea intr-un stat democratic", a conchis aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Campeanu atac Basescu, #Campeanu masuri austeritate PDL, #Campeanu referendum demitere Traian Basescu , #ministrul Muncii