Mario Monti nu vrea sa fie seful Eurogrup

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 16:43
859 citiri
Mario Monti nu vrea sa fie seful Eurogrup
Foto: The Guardian

Premierul italian, Mario Monti, a negat, marti, speculatiile care au aparut in presa, conform carora ar deveni urmatorul presedintele al ministrilor de Finante din zona euro (Eurogrup).

El a spus ca nu vrea sa accepte acest post, deoarece este mult prea ocupat, avand in vedere ca nu a terminat recuperarea economica a Italiei, conform Chicago Tribune.

"Credeti ca prim-ministrul italian ar putea indeplini cu succes sarcinile prevazute in fisa acestui post?", a intrebat Monti, retoric, in cadrul unei conferinte de presa, pe care a tinut-o alaturi de cancelarul german Angela Merkel.

Insa el a punctat ca este incantat ca numele sau este vehiculat pentru aceasta slujba, deoarece reprezinta un semn bun pentru tara sa.

Angela Merkel nu a dorit sa comenteze despre posibilii candidati la sefia ministrilor de finante din zona euro.

Anterior, actualul sef al ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, a apreciat ca Monti ar fi un lider excelent al Eurogrup.

"Este o personalitate europeana importanta, este un prieten bun al meu si admir ceea ce face pentru tara sa si ce a facut la nivel european. El trebuie sa decida", a spus Juncker, in cursul unei vizite in Italia.

Cotidianul Le Monde a scris ca presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, l-a rugat pe Monti sa preia conducerea Eurogrup, din iunie, cand Junker isi va incheia mandatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Monti sef Eurogrup, #Monti refuza sefia Eurogrup, #Monti lider Eurogrup , #premierul Italiei