Monti: Spania ar putea reaprinde criza datoriilor

Luni, 26 Martie 2012, ora 11:33
1052 citiri
Monti: Spania ar putea reaprinde criza datoriilor
Foto: The Telegraph

Spania ar putea reaprinde criza datoriilor din zona euro, a avertizat premierul italian, Mario Monti.

Potrivit spuselor sale, Spania se lupta sa-si tina in frau finantatele, inainte de intalnirea ministrilor de Finante din zona euro, pe 30 martie, cand se vor decide asupra majorarii fondului de salvare la 500 de miliarde de euro, relateaza Bloomberg.

"Nu este nevoie de prea mult pentru a se recrea riscul contagiunii", a comentat Monti. Premierul italian a laudat Spania pentru reglementarile din piata muncii, insa a sfatuit-o sa se concentreze pe bugetul national. "Spania nu a fost destul de atenta la conturile publice", a adaugat Monti.

Randamentele cerute de investitori pentru obligatiunile cu maturitate la 10 ani s-au majorat saptamana trecuta, dupa ce Williem Buiter, economist-sef la Citigroup, a spus ca tara are un risc crescut de restructurare.

Comisarul european pentru probleme economice si monetare, Olli Rehn, s-a declarat increzator in faptul ca ministri de Finante vor elimina diferentele de opinie si vor furniza mai multi bani pentru fondul de salvare.

Deocamdata, exista doua fonduri: Fondul European pentru Stabilitate Financiara, care este temporar, si Mecanismul European de Salvare, in valoare de 500 de miliarde de euro, care ar trebui sa-si inceapa operatiunile in acest an. In prezent, liderii europeni discuta posibilitatea ca cele doua fonduri sa functioneze in acelasi timp, pentru a pune la dispozitie sume mai mari de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Mario Monti criza Spania, #datorii publice Spania, #criza datoriilor zona euro Spania , #premierul Italiei