Cazul de coruptie al senatorului Isaila: N-a venit la audieri si a scapat de arest (Video)

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 16:07
2014 citiri
Cazul de coruptie al senatorului Isaila: N-a venit la audieri si a scapat de arest (Video)
Foto: Arhiva

Comisia juridica a Senatului a amanat, marti, decizia in cazul cererii de arestare preventiva a social-democratului Marius Isaila, acuzat de fapte de coruptie, pentru ca acesta nu s-a prezentat la audieri.

Presedintele comisiei, Catalin Boboc, a precizat ca hotararea a fost amanata prin votul majoritatii membrilor prezenti, potrivit Mediafax, cu toate ca parlamentarii aveau termen pana pe 29 aprilie sa se pronunte in cazul senatorului PSD.

Cazul de coruptie al senatorului Isaila: Cine l-a denuntat si cum se negocia spaga in toaleta

Astfel, o noua dezbatere legata de soclicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) referitoare la incuviintarea arestarii preventive a demnitarului mai poate avea loc dupa alegerile europarlamentare, adica incepand cu 28 mai, a spus Catalin Boboc.

Marius Isaila ar fi trebuit sa vina la audierile comisiei, marti, insa acesta nu s-a prezentat, cu toate ca a participat, de dimineata, la sedinta Comisiei de buget-finante a Senatului.

DNA cere arestarea senatorului PSD Marius Isaila

DNA a cerut, pe 10 aprilie, demararea procedurilor pentru arestarea preventiva a senatorului Marius Isaila, acuzat de trafic de influenta si instigare la fals.

Isaila este acuzat ca a comis mai multe infractiuni de coruptie, printre care se numara faptul ca a cerut de la un denuntator 350.000 de euro pentru a opri controalele ANAF la societatile detinute.

Procurorii DNA sustin ca in perioada 2012 - 2014, cand Isaila a fost sef serviciu in Ministerul Finantelor si ulterior senator (din decembrie 2012), "a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu".

Cazul Isaila: Senatorul era informat din interiorul DNA de un comisar sef

Astfel, la inceputul anului 2012, Isaila a pretins suma de 200.000 de euro de la un denuntator, pentru a realiza interventii pe langa functionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comerciala administrata de denuntator, in vederea solutionarii favorabile sau blocarii controlului.

In acelasi mod, Isaila a mai obtinut aproape 200.000 de euro pana in anul 2014. Dupa primirea sumelor, el a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut pentru a se justifica banii primiti.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Marius Isaila coruptie, #Marius Isaila amanare decizie, #Marius Isaila amanare arest, #Marius Isaila spaga , #DNA