Senatorul PSD Marius Isaila, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 11:59
3128 citiri
Senatorul PSD Marius Isaila, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Senatorul PSD Marius Isaila a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat DNA, Isaila e acuzat de trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla.

Marius Isaila este suspectat de procurorii anticoruptie ca, in calitate de sef serviciu in Ministerul de Finante, ar fi blocat un control al ANAF la firmele denuntatorului, cerandu-i acestuia suma totala de 350.000 de euro.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si consilierul parlamentar Stefan Cristian Ene, el fiind acuzat de trei infractiuni de trafic de influenta, doua in forma continuata si una in forma simpla.

Procurorii sustin ca Stefan, alaturi de senatorul PSD, au convenit sa intervina pentru blocarea controlului inspectorilor ANAF.

Cautiune de jumatate de milion de lei

Marius Isaila a fost pus sub control judiciar de DNA, la inceputul lunii iunie, fiind obligat sa depuna si o cautiune de 500.000 de lei.

Premiera in Romania: Senatorul PSD Marius Isaila, sub control judiciar - cautiune de jumatate de milion de lei

Decizia DNA vine dupa ce Senatul a respins solicitarea arestarii preventive a social-democratului, masura reprezinta o premiera pentru justitia din tara noastra.

Senatorul Isaila, salvat de colegi: Au votat impotriva arestarii

Totodata, DNA a pus sechestru asupra conturilor lui Isaila si asupra bunurilor mobile si imobile ale acestuia, in valoare totala de 220.000 euro.

Procurorii anticoruptie au cerut, in aprilie, demararea procedurilor pentru arestarea preventiva a senatorului.

Ce acuzatii i se aduc

Isaila este acuzat ca a comis mai multe infractiuni de coruptie, printre care se numara faptul ca a cerut de la un denuntator 350.000 de euro pentru a opri controalele ANAF la societatile detinute.

DNA cere arestarea senatorului PSD Marius Isaila

Procurorii DNA sustin ca in perioada 2012 - 2014, cand Isaila a fost sef serviciu in Ministerul Finantelor si ulterior senator (din decembrie 2012), acesta "a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu".

Astfel, la inceputul anului 2012, Isaila a pretins suma de 200.000 euro de la un denuntator, pentru a realiza interventii pe langa functionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comerciala administrata de denuntator, in vederea solutionarii favorabile sau blocarii controlului.

Cazul de coruptie al senatorului Isaila: Cine l-a denuntat si cum se negocia spaga in toaleta

Dupa ce a primit banii, Isaila a pretins denuntatorului, prin acelasi intermediar, o noua suma de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influenta rezultatele unui nou control.

Dupa primirea banilor, el a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut pentru a se justifica banii primiti.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Marius Isaila trimis judecata , #DNA
Comentarii