Marius Petcu va fi cercetat in stare de libertate (Video)

Vineri, 25 Martie 2011, ora 22:02
3326 citiri
Marius Petcu va fi cercetat in stare de libertate (Video)
Foto: Arhiva

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins cererea de arestare preventiva a liderului CNSLR Fratia Marius Petcu.

Petcu este acuzat de procurorii DNA de luare de mita in forma continuata si va fi cercetat in continuare in stare de libertate. Procurorii DNA au anuntat deja ca depun recurs la decizia magistratilor, cerand in continuare arestarea preventiva a lui Petcu.

Avocata liderului sindical, Alice Draghici, a declarat ca acestuia i s-au impus numeroase restrictii, inclusiv obligatia de a nu parasi tara.

Ea a precizat, la cererea jurnalistilor, ca Marius Petcu a fost in atentia DNA de doua luni. Intrebata daca se teme de recursul depus deja de procurori, Alice Draghici a raspuns afirmativ.

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a fost prins in flagrant joi, in jurul pranzului, in timp ce primea suma de 40.000 de euro din partea omului de afaceri Petre Scrieciu. Marius Petcu a fost audiat mai bine de sase ore, iar la miezul noptii pe numele sau a fost emis un mandat de retinere pentru 24 de ore.

Joi si vineri, anchetatorii au facut o serie de perchezitii la sediul sindicatului, precum si la domiciliul lui Petcu.

Procurorii DNA precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca in perioada anilor 2009-2010, inculpatul Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari.

Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, liderul sindical a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro.

Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, se arata in ordonanta de retinere intocmita de procurorii DNA.

Suma de 40.000 de euro pe care a primit-o Petcu in timpul flagrantului organizat joi reprezenta transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Petcu, audiat de DNA - Vezi ce avere are

Presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, de profesie asistent medical, este cel mai bine platit lider sindical, avand un salariu lunar de aproximativ 10.000 de euro, potrivit declaratiilor de avere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marius Petcu arestare, #Marius Petcu DNA , #arestat