Sindicalistul Marius Petcu ramane in arest

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 07:34
1210 citiri
Sindicalistul Marius Petcu ramane in arest
Foto: eMaramures

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv, marti seara, sa respinga recursul fostului lider sindical Marius Petcu impotriva deciziei de saptamana trecuta a Curtii de Apel Bucuresti, care a respins cererea acestuia de eliberare sub control judiciar.

Astfel, in urma deciziei de marti a instantei supreme, Marius Petcu ramane in continuare in arest.

Avocatii lui Marius Petcu au cerut instantei supreme eliberarea din arest a acestuia, avand in vedere ca urmarirea penala a fost finalizata si nu mai are cum influenta martorii.

Pe de alta parte, procurorii anticoruptie au cerut respingerea recursului lui Petcu si cercetarea acestuia in continuare in arest.

In ultimul cuvant in fata instantei, Marius Petcu a cerut instantei sa decida cercetarea sa in libertate, pentru ca doreste sa isi petreaca sarbatorile pascale alaturi de familie.

Fostul lider al Sanitas ramane in arest, a decis pe 12 aprilie Curtea de Apel Bucuresti, care a respins ca neintemeiata cererea acestuia de eliberare sub control judiciar, insa hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Marius Petcu a fost arestat preventiv, pe 31 martie. Fostul lider Sanitas este cercetat pentru luare de mita in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari.

Marius Petcu a fost prins in flagrant, pe 24 martie, de procurorii anticoruptie dupa ce a primit cu titlu de mita de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentand transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Marius Petcu arestat, #Marius Petcu mita , #arestat