Groparii miscarii sindicale - cazul Marius Petcu (Opinii)

Vineri, 25 Martie 2011, ora 23:50
6176 citiri
Groparii miscarii sindicale - cazul Marius Petcu (Opinii)
Foto: Gandul

Cazurile Severin si Petcu infirma teoria calduta si convenabila potrivit careia coruptia este o consecinta a saraciei. Adica suntem necinstiti si hoti pentru ca, vezi Doamne, n-am avea bani sa ne crestem copiii. Ei bine, si Adrian Severin si Marius Petcu sunt oameni foarte, foarte bogati.

Liderul CNSLR Fratia are o declaratie de avere impresionanta - 5 terenuri, trei case, bijuterii, tablouri, ceasuri, conturi bancare. Ca sa nu mai vorbim despre averea sotiei sale, tot lider sindical.

Marius Petcu are si un salariu lunar mai mult decat substantial: aproape 10 mii de euro, cel mai mare din lumea sindicala. Este o suma indecenta, daca o raportam la lefurile sindicalistilor din Sanatate din ale caror cotizatii este platit, dar si din perspectiva convingerilor, nu-i asa, de stanga ale vajnicului presedinte de confederatie sindicala.

Dar, teoretic, aceasta suma fabuloasa ar fi trebuit sa-l faca macar incoruptibil. Tot ar fi fost un avantaj. Dar lui Marius Petcu nu i-a ajuns leafa lunara mai mare decat cea anuala a unui neurochirurg. Ceva pare ca i-a intunecat mintea. Caci e o nebunie sa iei mita in mijlocul furtunii.

Au fost nenumarate semnalele, mai ales dupa scandalul din vami, ca liderii sindicali au ajuns si ei in vizorul DNA. Era asadar o chestiune de timp pana la intinderea primei capcane. Iar Marius Petcu, cu averea sa impresionanata, intrata si in atentia ANI, a cazut direct in ea, adica intr-un flagrant ca la carte.

Marius Petcu a fost nu numai lacom, ci si prea sigur pe el, caci baronii sindicali insurubati in functii de 20 de ani, infratiti cu baronii din politica si din media au ajuns probabil sa se socoteasca imuni si intangibili. Cu atat mai mult se putea simti asa un lider CNSLR Fratia, o adevarata pepiniera de politiceni, in frunte cu Miron Mitrea si Marian Sarbu.

Ironia sortii face ca scandalul de coruptie sa aiba legatura cu bazele de agrement sindicale, despre care o excelenta investigatie ProTV ne arata recent cum au fost jefuite de-a lungul anilor.

Si jaful continua, caci Marius Petcu este acuzat a luat mita, in bani (20 de mii de euro pe luna) si o vila la Predeal, pentru un contract in valoare de aproape 10 milioane de lei, suplimentat ulterior cu alte 2 milioane, pentru construirea unei baze de agrement la Snagov.

De altfel, Marius Petcu face parte din conducerea Sind Romania, o societate care se ocupa tocmai de gestionarea hotelurilor si bazelor sindicale. Avem asadar in cazul Petcu reteta completa mocirlei romanesti: lacomie fara margini, suficienta pe masura si jaf sistematic.

Desi probele sunt zdrobitoare, atat de zdrobitoare incat avocata lui Marius Petcu a iesit palida din sediul DNA, nu ma indoiesc ca iar va incepe o victimizare politica de proportii. Dupa primul moment de deruta, lumea sindicala si aliatii ei din media si politica se vor regrupa si vor porni la atac, acuzand o mizerabila facatura diversionista. A lui Traian Basescu, de buna seama.

Si Marius Petcu va zice ca este incomod, haituit, filmat cu tulumba in dormitor, anihilat pentru ca, vezi Doamne, pericolul sindical a devenit insuportabil pentru putere. Atat de mare incat la marele miting de la ultima motiune de cenzura nu s-au strans decat vreo 7 mii de oameni din cei 40 de mii anuntati, care n-au rezistat decat vreo 3 ore din cele 7-8 pentru care exista autorizatia.

La asa presiune e si firesc, nu-i asa, ca Puterea sa-i lucreze pe onestii lideri sindicali. Sa fim seriosi! Oamenii acestia au compromis atat de tare miscarea sindicala incat, in coma, ea nu mai are nici forta unei adieri de primavara. De ce sa-si mai bata cineva capul s-o compromita?

Intr-un moment de sinceritate, retractat apoi partial, Vasile Marica, alt lider sindical care ar trebui sa stea cu bagajul facut in asteptarea citatiei de la DNA, a spus ca e o prostie sa furi si sa fii prins. Cu alte cuvinte, daca nu esti prins totul e in ordine. Iar mentalitatea aceasta nu cred ca poate fi tratata altfel decat cu zanganit de catuse in doze soc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marius Petcu mita, #Adrian Severin mita, #Petcu Severin coruptie , #mita