Petcu, scos de sub control judiciar - ICCJ ii da voie la Techerghiol, la tratament

Luni, 13 August 2012, ora 17:42
2121 citiri
Petcu, scos de sub control judiciar - ICCJ ii da voie la Techerghiol, la tratament
Foto: Arhiva

Judecatorii instantei supreme au ridicat temporar controlul judiciar impus fostului lider sindical Marius Petcu, permitandu-i sa paraseasca Bucurestiul pentru a merge, timp de doua saptamani, la tratament la Techerghiol.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, luni, o cerere de modificare temporara a controlului judiciar, depusa de avotii lui Petcu, conform Realitatea Tv.

Procesul fostului lider CNSLR Fratia se afla in faza recursului la ICCJ. Marius Petcu, care este judecat acum in libertate, a fost condamnat la sfarsitul lui 2011 la o pedeapsa cu inchisoarea de 7 ani cu executare, fiind acuzat de coruptie intr-un dosar in care a fost arestat in urma cu un an.

In 21 aprilie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari.

Marius Petcu ramane condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare

Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".

De asemenea, in 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat in statiunea Predeal in valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare, au mai aratat procurorii DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Marius PEtcu control judiciar, #PEtcu tratament Techerghiol interdictie, #Petcu inchisoare coruptie , #mita