Ministru pus de Ciolos sa ceara scuze pentru ca a spus ca unii profesori isi bat joc de meseria lor

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 10:01
5232 citiri
Ministru pus de Ciolos sa ceara scuze pentru ca a spus ca unii profesori isi bat joc de meseria lor
Foto: Facebook/Marius Bostan

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, a fost pus de Ciolos ca ceara scuze dupa ce a spus ca unii profesori isi bat joc de meseria lor si cer salarii marite si ca parintii ar trebui "sa plateasca 100 de lei pe luna" pentru educatia copiilor ca sa simta ca nu e gratis.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a spus, marti seara, ca ministrul a fost pus de premierul Dacian Ciolos sa ceara scuze. Acesta a precizat ca este "trist" ca afirmatiile sale au fost folosite in scopuri politice si sunt interpretate intr-un mod la care nu s-a gandit.

Intr-o postare pe Facebook intitulata "Dragi prieteni din online si din media", ministrul a scris ca se bucura de interesul pe care l-a starnit, dar e trist si regreta ca declaratiile sale sunt folosite in scopuri politice.

"Ma bucur sa vad ca o declaratie facuta in cadrul unei conferinte a starnit atata interes, desi trebuie sa recunosc ca sunt trist cand vad ca aceasta este folosita in scopuri politice. Regret ca sunt interpretate declaratiile intr-un mod in care nu am gandit.

Am afirmat, raspunzand la o intrebare din sala, ca profesorii au salarii mici si ca raspunsul la aceasta problema este crearea unei piete competitive a invatamantului. Sunt criticat pentru ca am spus ca la buget nu sunt suficienti bani pentru a creste salariile tuturor profesorilor, desi cifrele arata ca ne apropiem de un deficit de 3%, iar o depasire a acestuia nu este o solutie", a scris ministrul Comunicatiilor.

Marius Bostan a mai spus ca interventia sa viza un sistem care sa permita profesorilor performanti sa fie mai bine platiti, iar acest lucru nu se poate face prin atitudini populiste.

"Declaratiile de astazi au fost date intr-un context de dezbatere ca raspunsuri la intrebari. Nu am generalizat si departe de mine sa fac acest lucru. Cer scuze acelor cadre didactice dedicate meseriei alese, care se pot simti lezate de scoaterea din context.

Evident, invatamantul de stat gratuit este garantat de Constitutie si declaratia mea a fost data in contextul discutarii mai multor solutii posibile pentru o plata mai buna pentru dascali. Respect pe toti profesorii care se sacrifica si muncesc onest pentru educatia copiilor", a mai scris Bostan pe Facebook.

Declaratia ministrului care a starnit atatea reactii a fost: "Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia! Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca am salariu mic e o imbecilitate. Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis".

Miercuri, la finalul sedintei Executivului, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a fost intrebat de jurnalisti daca premierul Dacian Ciolos impartaseste declaratia ministrului Comunicatiilor.

Liviu Iolu a raspuns ca declaratiile ministrului sunt regretabile, nu angajeaza in niciun fel guvernul si ca premierul i-a cerut sa iasa public si sa ceara scuze.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Bostan scuze declaratii profesori, #Bostan scuze parinti scoala, #ministrul Marius Bostan scuze , #ministrul Comunicatiilor