Ministrul Bostan, despre declaratiile pe tema educatiei: Politia gandirii a incercat sa diabolizeze ceea ce am spus

Luni, 04 Iulie 2016, ora 16:59
3648 citiri
Ministrul Bostan, despre declaratiile pe tema educatiei: Politia gandirii a incercat sa diabolizeze ceea ce am spus
Foto: Hepta.ro

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, sustine ca "politia gandirii" a incercat sa "diabolizeze" declaratia sa privind educatia gratuita pentru elevi si ca fostul premier Victor Ponta a inceput "atacul pe net".

"Politia gandirii a incercat sa diabolizeze ceea ce am spus eu in mod onest si cinstit. (...) Am spus ca, daca s-ar face o legatura, nu am spus sa plateasca parintii, am dat un exemplu absolutamente didactic, am dat un exemplu de gandire. In acest moment, pentru fiecare copil se plateste o suma, bugetul de stat plateste o suma.

Sa presupunem ca aceasta suma ar fi cunoscuta si am spus de un voucher - fiecare parinte ar fi mult mai preocupat de cum se desfasoara procesul de educatie. Am spus un mare daca", a declarat Marius Bostan, la Palatul Parlamentului.

Ministrul Comunicatiilor sustine ca, de fapt, declaratia a fost scoasa din context.

"Avand in vedere acest atac al... Victor Ponta... In realitate el a inceput atacul pe Net, un om pe care il stiti mai bine decat mine, cu lucrarile lui stiintifice si rezultatele obtinute pe parcursul guvernarii, numai in 2012 a schimbat 4 ministri ai Educatiei. Sunt oameni mici si cu idei marunte, idei care vin dintr-o gandire de la ilustrii inaintasi Gheorghe Gheorghiu Dej, Ion Iliescu si alti ilustri corifei ai gandirii centraliste", a adaugat Bostan.

Referitor la Comisia de invatamant din Senat care ii transmisese printr-o scrisoare ca ii cere demisia, Bostan a spus ca asteapta scrisoare oficiala din partea comisiei parlamentare si ca a avut o discutie cu premierul Dacian Ciolos, dar acesta nu i-a cerut demisia.

Ciolos nu i-a cerut demisia

Prim-ministrul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca va discuta cu ministrul Comunicatiilor, despre afirmatiile facute de acesta in legatura cu sistemul de educatie din Romania si cu salariile profesorilor, premierul precizand ca ele nu reprezinta punctul de vedere al Guvernului.

"Am spus clar ca nu este un punct de vedere nici al meu, nici al Guvernului. In niciun fel aceste declaratii nu reprezinta Guvernul si am cerut intr-un mod clar si ferm domnului ministru sa-si ceara scuze si sa se dezica de astfel de concepte care nu reprezinta Guvernul", a declarat, la Pitesti, prim-ministrul Ciolos.

Intrebat daca intentioneaza sa-l remanieze pe ministrul Bostan, Ciolos a invocat faptul ca acesta si-a cerut deja scuze pentru afirmatiile sale anterioare. "A facut acest lucru, o sa am o discutie cu dansul legat de aceste lucruri si sper ca astfel de lucruri sa nu se mai repete", a mai comentat Dacian Ciolos.

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, a afirmat, marti, la un eveniment, ca unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici.

"Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia. Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca 'am salariu mic' e o imbecilitate (...) Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis", a declarat ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bostan explicatii declaratii educatie, #Marius Bostan declaratii profesori, #Marius Bostan criticat Ponta , #ministrul Comunicatiilor