Sumudica ii "dezumfla" pe patronii din Liga 1: Iata de ce nu transfera jucatori romani in Arabia Saudita

Marti, 08 Ianuarie 2019, ora 08:26
7100 citiri
Sumudica ii "dezumfla" pe patronii din Liga 1: Iata de ce nu transfera jucatori romani in Arabia Saudita
Foto: Captura Youtube

Marius Sumudica, antrenorul sauditilor de la Al Shabab, i-a "dezumflat" pe patronii din Liga 1 care sperau la un tun financiar prin vanzarea unor jucatori in zona Golfului Persic.

Tehnicianul sustine ca se investesc bani multi in campionatul Arabiei Saudite, dar se si cauta fotbalisti valorosi si inca tineri.

El da ca exemplu propria echipa, acolo unde strainii sunt oamenii adusi sa faca diferenta.

"Am 8 straini, de fapt 9. Trebuie sa joace 7. Un brazilian s-a accidentat si va fi inlocuit. Noi saptamana asta l-am legitimat pe Boussoufa. Aici nu se cauta jucatori straini de banda dreapta sau stanga pentru ca se folosesc jucatorii locali. In general localnicii sunt in benzi. Il am pe Somalia in banda dreapta, un brazilian care joaca foarte bine acolo. Se vor jucatori cu o anumita cota, va spun sincer, sa antrenez un jucator precum Boussoufa...cred ca si carirea mea a luat o turnura si se duce intr-o directie buna. Ma simt antrenor.

Am incercat foarte mult sa-l iau pe Alibec. Eu tot am vrut sa-l iau cand era la FCSB. Le-am explicat ca ar fi un castig daca ar juca cu Budescu, dar am in atac un jucator care mai are de marcat 10 goluri ca sa ajunga cel mai bun jucator din istoria Arabiei Saudide. E un factor de decizie in vestiar. Imi este foarte greu sa-l iau pe Denis. Se discuta despre anumiti atacanti, dar unii cu o valoare de piata de 7-8-10 milioane de euro. In momentul in care s-ar face un efort financiar, nu cred ca exista vreun atacant in Romania care sa valoreze aceasta suma. Asa, ca vine Gigi si spune ca vrea 20-30 de milioane pe jucatori, asta e altceva.

Vin aici jucatori care fac diferenta, asta e nivelul. A venit Aleksandar Prijovic (golgheterul lui PAOK - n.red.) pentru 10 milioane, Garry Rodrigues, care e o bomba de jucator, tot asa, pe 10 milioane. Sunt jucatori care dribleaza 3-4 jucatori perpendicular pe poarta. Acesta e nivelul, asa creste nivelul fotbalului in Arabia Saudita. Pentru unii e fotbal la camile, desert, dar prin fotbalul acesta sunt niste antrenori care dupa ce dau mana cu ei, nu ma spal pe maini doua zile.

In momentul de fata mi-e greu sa mai iau un roman. Puteam sa-l iau pe Bogdan Stancu, va spun sincer. Am zis ca face si banda, dar cei de aici vor ceva mai mult. Vor sa plateasca 4-5 milioane, dar pe jucatori de 26-27 de ani. Imi e greu sa mai iau vreun roman", a spus Sumudica la DigiSport.

Tehnicianul roman a reusit sa ii impresioneze pe seici in acest sezon, el ajungand cu Al Shabab pe podiumul din Arabia Saudita, desi lotul echipei este mai slab decat cele ale rivalelor.

Sumudica are doi romani la Al Shabab, pe Constantin Budescu si pe Valerica Gaman, ambii avand evolutii foarte bune in campionatul saudit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Sumudica antrenor Arabia Saudita, #Sumudica antrenor Al Shabab, #Sumudoca romani Arabia Saudita , #stiri Marius Sumudica