PSD: Marko are un incredibil tupeu, Guvernul MRU nu mai are drept sa conteste nimic

Sambata, 05 Mai 2012, ora 19:51
2065 citiri
PSD: Marko are un incredibil tupeu, Guvernul MRU nu mai are drept sa conteste nimic

Social-democratul Bogdan Diaconu il atentioneaza pe Marko Bela, despre care spune ca "are un tupeu incredibil", ca Guvernul demis Ungureanu nu mai are dreptul sa faca nimic, inclusiv sa conteste in instanta decizia Curtii de Apel Targu Mures referitoare la suspendarea HG privind UMF Targu Mures.

"Sunt cateva lucruri pe care Marko Bela, care din pacare inca se mai joaca de-a vicepremierul Romaniei desi este demis, nu le-a aflat. N-a aflat ca Guvernul pe care domnia sa l-a reprezentat cu rusine a cazut exact din cauza UMF Targu Mures. N-a aflat ca Guvernul demis nu mai are timp si legitimitate sa faca nimic, nici macar sa conteste in instanta decizia Curtii de Apel Targu Mures referitoare la suspendarea HG care crea o sciziune a Universitatii amintite", a spus Diaconu.

"Si atunci, de ce se agita Marko Bela? De ce pare speriat? Pentru ca si-a dat seama ca extremismul maghiar a primit un raspuns pe masura si ca autoritatile romane reactioneaza corect. Inclusiv justitia. Inclusiv Parlamentul care a sanctionat rusinea secesionismului de la UMF Targu Mures cu o motiune de cenzura de succes", crede Bogdan Diaconu.

In continuare, pesedistul transmite UDMR "sa faca bine sa-si impacheteze pretentiile, sa le ia acasa si sa le puna in vitrina pentru ca acolo vor ramane, la albumul de familie trist si rusinos al unui timp in care cativa extremisti maghiari au sperat ca ii vor alunga pe romani din propria lor tara".

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, sambata, la Targu Mures, ca decizia Curtii de Apel Tg. Mures de a suspenda aplicarea Hotararii de Guvern privind infiintarea facultatii de limba maghiara la UMFTg. Mures este un abuz din partea instantei si ca ar trebui atacata de Guvernul inca in functiune.

"Decizia instantei Curtii de Apel Targu Mures, dupa parerea mea, este un abuz. Nu inteleg cum e cu putinta sa suspenzi o Hotarare de Guvern daca nu exista o sentinta. Am inteles ca se va da o sentinta in fond in decembrie, dar deja se suspenda HG. Trebuie sa imi pun intrebarea, instanta deja stie care va fi sentinta in decembrie, sau daca nu, de ce au suspendat aplicarea HG? Fiinca aceste lucru inseamna ca, de fapt, cu mare usurinta s-a decis pierderea unui an universitar in ce priveste aplicarea legii invatamantului", a afirmat Marko Bela.

Senatorul UDMR a spus ca decizia instantei de la Targu Mures ar trebui atacata si ca ar trebui sa se ceara stramutarea procesului privind anularea HG.

"Vom discuta cu colegii. Inclusiv Guvernul care pana la investirea noului Guvern este in functiune, dupa parerea mea, trebuie sa atace aceasta decizie", a sustinut Marko Bela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marko Bela declaratie, #Bogdan Diaconu reactie, #UMF Targu Mures , #guvern