ANI respinge acuzatiile lui Marko Bela

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 19:19
1127 citiri
ANI respinge acuzatiile lui Marko Bela

Agentia Nationala de Integritate respinge ferm si fara echivoc acuzatiile nefondate ale presedintelui UDMR Marko Bela referitoare la lipsa de eficienta a institutiei, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

"Afirmatiile domnului Marko Bela sunt cu atat mai grave, cu cat domnia sa este presedintele UDMR, partid politic reprezentat in Parlamentul Romaniei, si vicepremier in Guvernul Romaniei. Referitor la lipsa de eficienta a Agentiei Nationale de Integritate, indicam Rapoartele Comisiei Europene care au statuat punctual evolutia pozitiva si eficienta Agentiei Nationale de Integritate in contextul luptei impotriva coruptiei", precizeaza ANI.

Comunicatul transmis de Agentie pune la dispozitie citate din Raportul Intermediar al Comisiei Europene catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, din 23 martie 2010, precum si din pozitia oficiala din 2 iulie 2010 a purtatorului de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray.

"In final, adaugam faptul ca este regretabila referirea in acest context la cele doua institutii, Agentia Nationala Anticoruptie (ANI) si Directia Nationala Anticoruptie (DNA), deoarece, de-a lungul timpului, acestea au fost singurele mentionate de catre Comisia Europeana inregistrand evolutii pozitive si progrese in procesul de lupta impotriva coruptiei, avand in vedere indeplinirea obligatiilor si responsabilitatilor asumate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe domeniul justitiei, precum si necesitatea interna de combatere eficienta a unui fenomen privind averile nejustificate, conflicte de interese si incompatibilitati", se arata la finalul comunicatului de presa.

Acuzatiile lui Marko Bela

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri, la sedinta CRU de la Tg Mures, ca pe viitor politicienii ar trebui sa fie pusi sa aleaga intre politica si afaceri, problema care ar trebui solutionata institutional, afirmand ca "nu e un lucru sanatos sa faci afaceri si politica in acelasi timp".

"Problema coruptiei e grava si trebuie sa recunoastem ca nu am reusit sa gasim solutii adecvate, asa ca nu trebuie sa respingem nicio initiativa, nicio propunere si nicio solutie in acest sens. Din acest punct de vedere, am afirmat si reafirm ca politica si afacerile nu trebuie sa fie amestecate si cel care si-a ales o menire politica sa-si urmeze calea, iar cel care si-a ales o menire in lumea de afaceri sa-si urmeze calea", a declarat Marko Bela, citat de corespondentul NewsIn.

Politicianul sustine ca problema trebuie solutionata institutional. "Acum e alta intrebare, care sunt institutiile care sunt eficiente in acest sens. In primul rand, noi trebuie sa cream un cadru legal adecvat, inclusiv problema licitatiilor, problema contractelor cu statul si asa mai departe.

Pana nu rezolvam foarte sever aceste lucruri, degeaba infiintam fel de fel de institutii. Iar in cazul ANI sau a altor institutii, problema este ca unii incearca sa foloseasca aceste institutii ca un instrument de a constrange adversarul politic. Pana ce avem un astfel de climat sau vor exista astfel de incercari nu vom reusi sa avem institutii eficiente", a declarat presedintele UDMR.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#ANI replica acuzatii Bela, #acuzatii Marko Bela ANI , #UDMR