Consultari la Cotroceni - Marko Bela: Avem nevoie de decizii clare si ferme

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 14:49
602 citiri
Consultari la Cotroceni - Marko Bela: Avem nevoie de decizii clare si ferme
Foto: Antena 3

Presedintele UDMR, Marko Bela, a anuntat marti, dupa consultarile cu presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni, ca nu exista divergente in Coalitie.

"Suntem de acord ca avem cateva urgente si prioritati comune: Legea salarizarii, Legea bugetului de stat - si asa suntem intr-o mica intarziere - si alte prioritati aflate deja in Parlament, cum ar fi modificarea Legii pensiilor", a spus Marko Bela.

In timpul discutiilor au fost abordate si alte subiecte, cum ar fi relatia cu Consiliul European, dar si cea cu Fondul Monetar Intanational. Subliniind ca in Coalitia de guvernare exista un consens in ce priveste prioritatile pentru perioada urmatoare, Marko Bela a opinat ca este "nevoie de o solidaritate politica cat mai mare".

Traian Basescu, la consultari cu partidele parlamentare

"In acest moment nu avem divergente in cadrul Coalitiei in privinta acestor prioritati, in schimb, avem nevoie de o solidaritate politica cat mai mare iar noi, cei din UDMR, nu suntem multumiti cu ceea ce s-a intamplat zilele trecute in Parlament - voturi necorelate, de exemplu. Avem nevoie de decizii politice cat mai clare si cat mai ferme din partea Coalitiei", a afirmat liderul UDMR.

Basescu si partidele, la consultari - Opozitia nu participa

In ce priveste discutiile cu Fondul Monetar International, Marko Bela s-a aratat multumit de rezultate. "As sublinia si eu un rezultat cu un impact pozitiv: Fondul a fost de acord sa folosim, anul viitor, banii pentru investitii inca din primul semestru. Numai cu restrictii nu putem rezolva problema crizei economice, avem nevoie de investitii", a spus Marko Bela.

Consultarile presedintelui Basescu cu liderii coalitiei s-au desfasurat marti la pranz, dar partidele de opozitie au lipsit, dupa ce au refuzat invitatia sefului statului.

Presedintele Traian Basescu a anuntat vineri ca a convocat partidele politice la consultari pentru a prezenta concluziile Consiliului European de toamna la care a participat si a discuta despre perspectivele relatiei cu FMI si intrarea Romaniei in spatiul Schengen si corelarea cu Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#UDMR consultari Cotroceni, #Marko Bela consultari Basescu , #UDMR