Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Marko Bela a dat startul pregatirilor pentru alegerile parlamentare

Sambata, 28 Iunie 2008, ora 12:27
712 citiri
Marko Bela a dat startul pregatirilor pentru alegerile parlamentare

Presedintele UDMR Marko Bela a ironizat, sambata, in deschiderea lucrarilor Consiliului Reprezentantilor Regionali (CRU) de la Targu Mures, participarea la alegeri a Partidului Civic Maghiar (PCM) si victoria de la locale pe care aceasta formatiune o clameaza.

"Citesc cate o declaratie politica. Echivaleaza cu niste targuiri scrise in maghiara veche. Chiar si in ceea ce priveste intelegerea textului. Citesc, de exemplu, cum Partidul Civic Maghiar a castigat alegerile. Tresar uimit: unde? Cand? In ce masura le-a castigat? Se pare ca, fiind preocupati cu de-ale campaniei, am ramas in urma cu ultimele noutati.

Noi inca stiam ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania castigase alegerile locale din 2008. Chiar cu o majoritate covarsitoare: cu 184 la 11. Sau cu 85% la 15%. Sau cu 5,14% la 1,01%. La libera alegere. Fara ca, pentru clarificari, sa fie nevoie de fotografii facute la linia de sosire.

Ei bine, atunci ce citesc ochii mei? Unde ma aflu oare? Cu siguranta nu in Romania, ci in Tara Micilor Tergiversari!", a declarat Marko Bela, citat de NewsIn.

Liderul maghiar a facut referiri directe atat la presedintele PCM, Szasz Jeno, cat si la episcopul Tokes Laszlo, insa nu a ezitat sa critice si sprijinul primit de acestia de la partide din Ungaria.

"Alegerile nu au fost pierdute de Partidul Civic Maghiar "in varsta de trei luni", respectiv de Szasz Jeno tot "in varsta de trei luni", si de politicienii opozitiei din Ungaria angajati in campania din Ardeal, ci din pricina democratiei precare.

Concurentul a fost puternic, insa pista a cedat. Fiind prea moale, l-a inghitit. Cronometrul a functionat prost. Pistolul de start a dat de furca. S-a alergat in exterior, in locul interiorului. Si inainte de toate: oamenii au votat total gresit", a interpretat politicianul scuzele civicilor in fata electoratului.

Liderul UDMR a mai aratat ca formatiunea pe care o conduce, el personal a reusit ca dupa anumite esecuri sa si le asume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
O misiune specială a OSCE ar urma să vină în România pentru a evalua alegerile europarlamentare și locale de pe 9 iunie
O misiune specială a OSCE ar urma să vină în România pentru a evalua alegerile europarlamentare și locale de pe 9 iunie
REPER anunţă joi, 11 aprilie, că Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului a confirmat că intenţionează să trimită în România o misiune specială de evaluare a...
#Marko Bela, #alegeri, #UDMR, #alegeri parlamentare, #clor , #UDMR