Marko Bela: Nu sprijinim o motiune de cenzura, daca nu este initiata de noi

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 19:40
558 citiri
Marko Bela: Nu sprijinim o motiune de cenzura, daca nu este initiata de noi

Liderul UDMR Marko Bela a declarat marti ca observa in continuare "prea multe ezitari" si pasi inapoi in privinta coalitiei de guvernare, insa formatiunea sa doreste sa depaseasca aceste momente si nu va sustine o motiune de cenzura a Opozitiei.

"In continuare observ ca sunt prea multe ezitari, prea multe incertitudini, prea multe retractari, pasi inapoi in ceea ce priveste coalitia, inclusiv partenerii nostri PD-L. Suntem intr-o situatie dificila. Intr-o astfel de situatie bineinteles ca fiecare este foarte atent la opinia publica. (...) Dupa parerea mea, o coalitie stabila, ferma, poate sa depaseasca aceste momente si incet, incet trebuie sa trecem la masuri de stimulare a economiei", a spus Marko, subliniind ca interesul UDMR nu este destramarea coalitiei cu PD-L, ci imbunatatirea activitatii ei.

In acest context, intrebat cum comenteaza declaratiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind disponibilitatea liberalilor de a discuta cu UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura, Marko Bela a spus ca formatiunea sa va spune deschis ca nu mai sustine Guvernul daca va considera ca aceasta coalitie nu mai este viabila, si nu o va face printr-un vot asupra motiunii de cenzura.

"Daca noi vom considera ca aceasta coalitie nu mai este viabila sau ca Guvernul nu trebuie sa mearga mai departe atunci vom spune acest lucru in mod deschis, si nu prin votul dat unei motiuni de cenzura depusa de altii. Nu putem sprijini o motiune de cenzura care nu a fost initiata de noi", a precizat Marko, adaugand ca, in acelasi timp, nu se pune problema unor parlamentari ai Uniunii care sa sprijine initiativa Opozitiei impotriva hotararii partidului.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni ca UDMR are "votul de aur" in peisajul parlamentar actual, considerand o discutie cu Uniunea calea "mai sigura" pentru succesul motiunii de cenzura decat "a ne tot chinui sa luam un om sau altul" de la UNPR.

Regrete pentru plecarea lui Blaga

Liderul UDMR Marko Bela l-a laudat pe fostul ministru al Internelor, Vasile Blaga, apreciind ca acesta a fost performant si a facut eforturi deosebite in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen, si si-a exprimat increderea in capacitatea lui Traian Igas de a continua munca acestuia.

"Domnul Vasile Blaga a fost performant, a facut un efort deosebit inclusiv in ceea ce priveste indeplinirea criteriilor de aderare la spatiul Schengen si in aceasta perioada este o prioritate, pentru noi toti. (...) de aceea am optat pentru continuitate si am spus ca dl. Vasile Blaga ar trebui sa ramana", a spus Marko.

In ceea ce il priveste pe inlocuitorul lui Blaga, senatorul PDL Traian Igas, liderul UDMR a spus ca are incredere in el, fiind un politician tanar si capabil, si spera sa reuseasca la conducerea ministerului. "Cred ca va reusi sa duca mai departe ce a facut dl Vasile Blaga", a spus Marko.

Acesta a comentat si marsul politistilor de vineri, considerand ca trebuie gasiti responsabilii, iar acestia trebuie pedepsiti. "Cei care au deviat traseul spre Cotroceni au iesit din cadrul legal si trebuie sa existe responsabili in acest sens, iar ei trebuie sa fie sanctionati", a subliniat liderul UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR motiune cenzura, #Marko Bela PNL, #UDMR demisie Blaga , #UDMR