Marko Bela: Trebuie discutat urgent cu PD-L pe tema conducerii radioului public

Vineri, 05 Martie 2010, ora 20:42
576 citiri
Marko Bela: Trebuie discutat urgent cu PD-L pe tema conducerii radioului public
Foto: Ziarul de Iasi

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat vineri, la Tg. Mures, ca este necesara o discutie de urgenta cu PD-L pe tema conducerii radioului si a televiziunii publice.

Bela aminteste ca mandatul la radio a fost prelungit de doua ori si ca e ridicol ca la o astfel de institutie sa existe un provizorat prelungit.

"E o urgenta, eu cred ca zilele urmatoare trebuie sa discutam si aceasta problema, fiindca am prelungit de doua ori mandatul Radioului si e ridicol sa impunem un provizorat prelungit la o astfel de institutie importanta", a declarat Marko Bela.

Acesta a precizat ca UDMR nu stie inca daca are un om pentru aceasta functie. "Mai vin colegii cu idei, dar pur si simplu nu am discutat aceasta problema a radioului, pentru ca prima data trebuie discutata in coalitie", a spus Marko Bela.

Conducerea Societatii Romane de Radio ar urma sa fie preluata de catre un reprezentant UDMR, in urma negocierilor dintre liderii Uniunii si cei ai PDL, au declarat pentru NewsIn surse din conducerea UDMR, la sfarsitul lunii ianuarie. Totodata, la sefia TVR ar urma sa fie desemnat un reprezentant al PD-L.

Marko Bela a mai declarat, vineri, la Targu Mures, ca pentru formatiunea sa invatamantul este o prioritate, in special cel in limba materna, care este un instrument de pastrare a identitatii nationale.

"Consider ca o prioritate a momentului trebuie sa fie invatamantul. Avand un buget auster trebuie sa gasim modalitatile prin care sistemul educational din Romania sa nu sufere, sau sa sufere cat mai putin fiindca nu numai pentru noi maghiarii, care consideram invatamantul in limba materna ca fiind instrumentul primordial pentru pastrarea identitatii nationale ci pentru toata societatea invatamantul trebuie sa fie o prioritate", a declarat Marko Bela.

Liderul unional a adaugat ca legea ar trebui discutata urgent si votata pana in vara. "In aceasta perioada trebuie sa ajungem la o noua lege a invatamantului, legea din septembrie fiind respinsa de CCR, sa avem cat mai repede in Guvern, in cateva saptamani, un proiect de lege a invatamantului si dupa aceea, pana la sfarsitul lunii iunie sa avem o lege a invatamantului votata in Parlament", a spus acesta.

Directorii liceelor de limba maghiara din tara s-au adunat vineri la Tg Mures pentru a identifica, impreuna cu demnitarii UDMR, principalele probleme ale invatamantului, dar si pentru a identifica solutii.

"Este nevoie de o reforma serioasa, profunda si as sublinia directiile. Avem un sistem de invatamant supraincarcat ca programe si ore, este sarac, ultracentralizat si instabil", a enumerat Marko Bela cateva dintre problemele semnalate de directorii de limba maghiara, valabile pentru intregul sistem de invatamant.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marko Bela, #discutie PDL radio, #conducere radio public , #UDMR