Marko Bela: UDMR intra in cursa prezidentiala, nu cu mine

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 17:02
378 citiri
Marko Bela: UDMR intra in cursa prezidentiala, nu cu mine

UDMR va avea "aproape sigur" candidat la alegerile prezidentiale, a anuntat, vineri,liderul Marko Bela, care insa si-a exprimat speranta ca nu va fi el cel care va candida.

La inceputul saptamanii trecute, presedintele UDMR Mures, Kelemen Attila, a declarat ca la discutiile liderilor de filiale din aceasta luna va propune ca Uniunea sa aiba candidat la alegerile prezidentiale, iar acesta sa fie Marko Bela.

"Ma onoreaza propunerea colegilor mei din Mures, au propus si altii asta, exista si alte nume pomenite. Eu as prefera o alta solutie, deci nu solutia ca presedintele sa fie candidat. Alte partide au aceasta saracie, ca au numai presedintele ca si candidat. Noi suntem multi care ar putea face fata, ceea ce face mai dificila decizia, dar vom ajunge cumva la o concluzie. Daca vom gasi o varianta de echilibru, acceptabila pentru toti, atunci nu as vrea sa fiu eu", a declarat Marko Bela.

Liderul maghiar a adaugat ca vor exista propuneri venite din partea organizatiilor, iar persoana care va obtine cele multe voturi din teritoriu va fi candidat la alegerile prezidentiale.

"In UDMR nu este vorba numai de preferintele conducerii, ci dorim ca decizia sa fie acceptata de marea majoritate. Persoane potrivite sunt mai multe. Daca se poate, as vrea sa nu fiu eu candidat", a precizat inca o data liderul unional.

Marko Bela a refuzat sa spuna numele persoanei pe care el o crede mai potrivita pentru aceasta functie.

Sambata, la Cluj-Napoca, va avea loc o discutie cu presedintii organizatiilor teritoriale. "Dar nu vom lua atunci o decizie, pentru ca este o reuniune consultativa", a spus Marko Bela, precizand ca decizia finala va fi luata in Consiliul Reprezentantilor Unionali din 27 iulie, care are loc la Targu Mures.

Mai multe organizatii UDMR au cerut ca Uniunea sa aiba candidat la alegerile prezidentiale. Unul dintre numele vehiculate este cel al presedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor. Un alt posibil candidat din partea UDMR ar putea fi episcopul Laszlo Tokes, presedintele CNMT. Potrivit unor surse din UDMR, candidatura lui Tokes ar fi privita ca sigura deoarece acesta "are capacitatea sa ia voturi si de la romani".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Marko Bela UDMR, #UDMR prezidentiale candida , #UDMR