Marko, lui Orban: Noi nu avem nevoie de Legea Educatiei, poate dumneavoastra

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 16:53
1812 citiri
Marko, lui Orban: Noi nu avem nevoie de Legea Educatiei, poate dumneavoastra
Foto: romanialibera.ro

Vicepremierul Marko Bela a reactionat, marti, la declaratiile liberalului Ludovic Orban, care a acuzat interesele UDMR din spatele Legii Educatiei, spunand ca nu membrii Uniunii au nevoie de acest act, ci copiii, fie ei romani sau maghiari, si eventual liberalul, "dupa atitudinea" pe care o afiseaza.

"Domnul Orban a facut o referire la UDMR dupa ce s-au facut deja foarte multe referiri la interesele UDMR. Nu noi avem interesul Legii educatiei, pentru ca noi am facut scoala si universitatea. Dumneavoastra, dupa atitudinea pe care o aveti, eventual aveti nevoie de Legea Educatiei.

In cazul nostru copiii au nevoie, copiii romani, maghiari, majoritari sau minoritari din tara asta au nevoie de o Lege buna a Educatiei, nu politicienii UDMR, sau PNL, PD-L si asa mai departe", a spus Marko, vadit iritat.

Mai mult, el a solicitat ca parlamentarii sa nu mai faca referiri la deciziile Birourilor Permanente reunite, care au hotarat retrimiterea Legii Educatiei la Guvern, sustinand ca decizia privitoare la un act normativ poate fi luata doar de plen.

"Acest drept este al plenului. Noi suntem reprezentantii poporului, senatorii si deputatii. Biroul Permanent este conducerea administrativa si atat", a punctat vicepremierul.

Orban a revenit la microfon ironizand-o pe presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care afirmase anterior ca "numarul au scazut", referindu-se la semnaturile de pe motiunea de cenzura.

"Daca mai avem nevoie de educatie este valabil, dar nu pentru noi...", a inceput Orban, inainte ca Anastase sa ii taie microfonul, precizand ca si-a corectat singura exprimarea dupa ce a facut acea greseala.

La randul ei, deputatul PSD Aura Vasile a afirmat ca liderul UDMR s-a aratat foarte "suparat" de la tribuna Parlamentului si a tipat la alesi, insa nu a avut aceeasi atitudine cand guvernul a taiat pensiile si salariile.

"Nu l-am vazut tipand atunci cand s-au taiat pensiile si ungurilor si romanilor, nu l-am vazut tipand atunci cand s-au taiat alocatiile copiilor, cand s-au anulat alte drepturi ale cetatenilor, si turci, si unguri, si romani, si toate nationalitatile din Romania", a spus deputatul PSD.

De asemenea, Vasile a sustinut ca ceea ce a supus votului presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, este neconstitutional prin faptul ca a fost supusa votului "asumarea" raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei si nu "angajarea" raspunderii, cum prevede legea fundamentala.

Deputatul PNL Ludovic Orban afirmase ca UDMR nu trebuie sa creada ca, sustinand aceasta "grava incalcare a Constitutiei", vor avea o Lege a Educatiei, urmand ca liberalii sa atace la CCR acest text.

"Am sa le spun celor de la UDMR urmatorul lucru: Sa nu credeti ca sustinand aceasta grava incalcare a Constitutiei si a procedurilor parlamentare veti avea Legea Educatiei. Vom ataca la Curtea Constitutionala modul total necostitutional in care a fost adoptata aceasta lege", a spus Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Marko Bela UDMR, #legea educatiei , #UDMR