Marko: Trebuie pastrata imunitatea pentru libertatea de expresie

Marti, 02 Februarie 2010, ora 18:58
897 citiri
Marko: Trebuie pastrata imunitatea pentru libertatea de expresie
Foto: Realitatea TV

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat marti ca el nu este in favoarea anularii tuturor imunitatilor, dar ele trebuie sa fie "rationale", adaugand ca nu este de acord cu renuntarea la imunitatea pentru opiniile exprimate de politicieni.

Intrebat ce parere are despre declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu, care a declarat marti in plenul Camerei Deputatilor ca ar trebui sa se renunte la imunitatea prezidentiala, Marko a spus ca nu a auzit aceasta declaratie, dar el este in favoarea pastrarii acelor imunitati "rationale", in special aceea care garanteaza libertatea de exprimare a demnitarilor.

"Eu nu sunt in general pentru anularea tuturor imunitatilor, dar ele trebuie sa fie rationale si conforme cu nevoile societatii. Parlamentarii, alti demnitari, trebuie sa aiba libertatea totala de expresie. (...) Pentru o opinie politica, nu trebuie sa existe posibilitatea ca ei sa fie trasi la raspundere, nici in momentul declaratiei respective, nici ulterior", si-a explicat Marko punctul de vedere.

El a adaugat ca aceasta parere este legata atat de imunitatea presedintelui, cat si de cea a celorlalti demnitari, fie ei parlamentari sau ministri.

"Eu n-as fi de acord sa renuntam la aceasta forma de imunitate, privind declaratiile politice, libertatea de expresie in exercitarea functiei. Acest lucru nu este in interesul parlamentarului, ci in interesul societatii. Electoratul ne-a trimis aici ca sa avem libertatea de a exprima toate opiniile si sa nu putem fi ingradinti in exprimarea acestor opinii", a incheiat Marko.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Marko Bela imunitati, #eliminare imunitate presedinte, #Tariceanu imunitate prezidentiala , #UDMR
Comentarii
Poza Radar
Radar
rank 5
Liderii U.D.M.R.-ului = niste mizerabili, buni de exportat in Ungaria !!! Din nefericire ei fiind si cetateni romani, scuipa si manjesc tot ce tine de Romania, ca stat unitar si independent. RUSINE !!!