Tranzactie uriasa: Se formeaza cea mai mare companie hoteliera din lume

Luni, 21 Martie 2016, ora 14:59
5078 citiri
Tranzactie uriasa: Se formeaza cea mai mare companie hoteliera din lume
Foto: Facebook/Marriott

Starwood Hotels and Resorts Worldwide a acceptat o oferta de preluare imbunatatita, de 13,6 miliarde de dolari, din partea Marriott International, mai mare decat propunerea de 13,16 miliarde de dolari avansata de un grup condus de compania chineza Anbang Insurance Group.

Noua oferta a Marriott, cu care Starwood incheiase anul trecut un acord de preluare, este de 79,53 dolari pe actiune, peste cea de 78 de dolari pe actiune facuta de Anbang, relateaza Reuters, citata de News.ro.

Acordul dintre Starwood si Marriott va crea cea mai mare companie hoteliera din lume, cu branduri precum Sheraton, Ritz Carlton si Autograph Collection.

In noiembrie, Marriott a oferit 12,2 miliarde de dolari, respectiv 72,08 dolari pe actiune, pentru preluarea Starwood.

Marriott creeaza cea mai mare companie de hoteluri a lumii

Actionarii Starwood vor primi 21 de dolari in numerar si 0,8 dintr-o actiune Marriott clasa A pentru fiecare titlu Starwood, potrivit Marriott.

Actiunile Starwood sunt tranzactionare la 82,72 dolari pe unitate, inainte de deschiderea bursei din SUA, in timp ce titlurile Marriott sunt in usoara scadere, la 72 dolari pe unitate.

Potrivit acordului revizuit, Starwood va plati un comision de 450 de milioane de dolari daca va renunta la tranzactie, peste suma de 400 de milioane de dolari prevazuta in acordul anterior.

Presedintele Starwood, Bruce Duncan, a spus ca Starwood este "incantata" de faptul ca Marriott i-a recunoscut valoarea pe care o aduce in fuziune.

Grupul rezultat in urma fuziunii cu Marriott ar reuni peste 5.500 de hoteluri, cu 1,1 milioane de camere la nivel mondial.

Starwood, proprietarul brandurilor St. Regis si Sheraton, anuntase saptamana trecuta ca "va analiza cu atentie rezultatul discutiilor cu consortiul condus de Anbang, pentru a stabili cel mai bun drum de urmat, in interesul Starwood si al actionarilor", precizand ca sprijina inca oferta Marriott.

Lantul Starwood Hotels & Resorts a inaugurat in august 2015, la Bucuresti, prima unitate Sheraton de pe piata romaneasca si negocia deschiderea unor hoteluri in Cluj-Napoca si Timisoara.

Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial pe piata din Romania cu brandul Sheraton dupa ce a semnat un contract de franciza pe cel putin 20 de ani cu Grand Plaza Hotel, care detinea fostul hotel Howard Johnson din Bucuresti.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. este una dintre cele mai importante companii de ospitalitate si agrement din lume, cu aproape 1.200 de proprietati in 100 de tari si 181.400 de angajati in cadrul proprietatilor sale detinute si administrate.

Intre marcile operate de Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. se afla Sf. Regis, Luxury Collection, Westin, Le Meridien, Sheraton.

Marriott International este prezent la randul sau in Romania prin JW Marriott Bucharest Grand Hotel din Bucuresti.

Marriott detine peste 4.100 de proprietati si cel mai larg portofoliu de branduri hoteliere din industria globala de profil. Intre brandurile companiei se afla JW Marriott, The Ritz Carlton, Bulgari si Renaissance.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Starwood acceptat oferta Marriott, #Starwood pret preluare, #Starwood vanzare pret, #Starwood preluat Marriott , #hoteluri