McDonald's pierde teren in Romania - Cifra de afaceri, la minimul ultimilor 4 ani

Luni, 16 Iulie 2012, ora 11:43
3272 citiri
McDonald's pierde teren in Romania - Cifra de afaceri, la minimul ultimilor 4 ani
Foto: Arhiva

McDonald's, cel mai mare lant de fast-food din Romania, a inregistrat, in 2011, in tara noastra o cifra de afaceri de 93,9 milioane de euro, ajungand la minimul ultimilor patru ani.

Astfel, cifra de afaceri a francizei a scazut cu 5,5%, comparativ cu 2010, si cu aproape 15%, raportat la 2008, cel mai bun an pentru companie pe piata locala, potrivit Ziarul Financiar.

Printre cauzele care au determinat acest declin se numara criza economica, care a afectat pana si afacerile cu traditie, si concurenta acerba din partea altor lanturi de fast-food.

McDonald's, care are 64 de restaurante la nivel national, a inregistrat un declin si in cazul profitului, care a scazut la 4,2 milioane de euro, in 2011, fata de 6 milioane de euro, in 2010.

Rezultatele McDonald's sunt mai slabe decat cele estimate de conducere, care anunta, la sfarsitul lui 2011, o cifra de afaceri de 99,5 milioane de euro.

"Anul acesta (2011 - n.red.) cifra de afaceri a companiei va depasi pragul de 100 de milioane de euro. In ceea ce priveste 2012, speram ca va fi si mai bine si ca vom vedea un avans al business-ului", a declarat in acea perioada directorul general al companiei, Daniel Boaje.

McDonald's are o cifra de afaceri uriasa in Romania in 2011

El a explicat cauzele declinului afacerii pe piata din Romania.

"Fata de perioada 2006-2008, peisajul s-a schimbat, de aceea exista o prudenta in alocarea capitalului. Cand vom vedea o revenire a economiei ne vom extinde mai alert", a spus Boaje.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#cifra afaceri McDonalds Romania, #cifra afaceri McDonalds 2011, #cifra afaceri McDonalds, #profit McDonalds Romania, #vanzari McDonalds Romania , #Romania