Un site pe care McDonald's le recomanda angajatilor sai sa evite mancarea fast-food a fost inchis

Joi, 26 Decembrie 2013, ora 17:22
2279 citiri
Un site pe care McDonald's le recomanda angajatilor sai sa evite mancarea fast-food a fost inchis
Foto: Arhiva

Compania McDonald's si-a inchis temporar, miercuri, site-ul dedicat personalului, McResource Line, pe care isi sfatuia angajatii sa nu consume mancaruri de tip fast-food, ci meniuri mai sanatoase, bazate pe fructe si legume.

"Mancarurile de tip fast-food reprezinta alternative rapide si accesibile ca pret (...) fata de mancarea gatita. Chiar daca sunt convenabile si economice pentru un stil de viata ocupat, meniurile fast-food sunt de obicei bogate in calorii, grasimi saturate, zahar si sare si expun oamenii riscului de obezitate", se spunea pe acest site, potrivit Daily Mail.

"Deocamdata, trecem prin operatiuni de mentenanta, pentru a va oferi cea mai buna experienta posibila. Ne cerem scuze pentru aceste upgrade-uri care sunt in curs de desfasurare", se arata pe site-ul principal al companiei McDonald's, care a confirmat inchiderea paginii de internet McResource Line, informeaza CNN.

In ciuda faptului ca oferta de meniuri de la McDonald's include mancaruri prajite si alte produse pe baza de potentiatori de gust, compania le recomanda angajatilor sai, pe site-ul McResource Line, sa evite "produsele prajite" si sa "limiteze adaosul de branza, sunca si maioneza".

Avertismentul avea, de asemenea, in vedere hamburgerii, cartofii prajiti si sucurile acidulate, deoarece "o dieta bogata in grasimi prezinta un risc mare de obezitate".

Numeroase restaurante tip fast-food ofera reduceri la mancare si pauze de masa scurte pentru angajati, fortandu-i astfel sa manance mancare nesanatoasa.

Din acest motiv, angajatii companiei McDonald's erau sfatuiti sa manance in alte locuri: "Mancati in locuri care ofera o varietate de salate, supe si legume".

Acelasi site a ajuns pe prima pagina a presei internationale la inceputul anului, cand si-a indemnat angajatii, nemultumiti de salarii, sa isi vanda lucruri din casa, sa aplice pentru obtinerea cupoanelor pentru mancare si sa isi mai ia o slujba pentru a face fata crizei financiare.

Pe site apareau sfaturi si despre cum sa dai bacsis bonelor, portarilor, antrenorilor personali si personalului responsabil de curatarea piscinelor.

Inainte de inchiderea site-ului, un purtator de cuvant al companiei McDonald's a declarat ca mesajele respective au fost "complet scoase din context".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Mc Donalds site inchis, #sfaturi Mc Donalds angajati , #stiri McDonalds