Nou miting de protest al salariatilor Mechel Targoviste in fata prefecturii

Luni, 18 Martie 2013, ora 09:56
1511 citiri
Nou miting de protest al salariatilor Mechel Targoviste in fata prefecturii
Foto: Antena 3

Sindicalistii de la Mechel Targoviste organizeaza un miting de protest, luni, la ora 15.30, in fata Prefecturii Dambovita, la care vor participa cateva sute de fosti si actuali angajati ai combinatului.

"Sper ca in jur de 500 de salariati, actuali si fosti, sa vina sa isi manifeste nemultumirea in legatura cu desfiintarea locurilor de munca, posibila neacordare a drepturilor salariale cuvenite cu ocazia disponibilizarii, cum se intampla la Campia Turzii si pentru reluarea foarte tarzie a activitatii.

Vineri s-a reluat activitatea la Otelarie si astazi (luni - n.red.), la Laminorul de Profile Mici, dar avand in vedere materia prima pe care o avem la momentul acesta in societate nu vom putea lucra decat 7-10 zile, deci nu avem incredere ca se va lucra pe o perioada mai lunga", a declarat liderul sindicatului "Metalurgistul" de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu.

Un sfert din angajatii Mechel Targoviste vor fi concediati

Peste 500 de angajati ai Mechel Targoviste au primit preavize si vor fi disponibilizati in aceasta luna.

Din luna decembrie a anului trecut angajatii Mechel Targoviste sunt in somaj tehnic, primind 75% din salariul de baza.

Investitorii care au cumparat combinatul au anuntat ca, in luna martie, se va relua activitatea la combinat, insa cu 75% din personal, ceea ce inseamna din din cei circa 2.000 de angajati au fost disponibilizati 512.

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul acestora a ajuns in anul 2000 la 5.700, iar in prezent combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajati.

Societatea a fost preluata in 2002 de firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

La sfarsitul lunii februarie a fost facuta publica informatia ca Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL.

Tranzactia a vizat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#protest angajati Mechel Targoviste, #miting protest Mechel Targoviste, #proteste Mechel Targoviste , #angajati