Veste buna: Salariatii Mechel Campia Turzii au primit restantele si prima de Paste

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 17:24
1850 citiri
Veste buna: Salariatii Mechel Campia Turzii au primit restantele si prima de Paste

Proprietarul combinatului Mechel Campia Turzii, firma Nikarom Invest, a anuntat, luni ca a achitat toate restantele salariale angajatilor sai.

Astfel, muncitorii au primit salariul restant, avansul pentru luna aprilie, dar si prima de Paste. De asemenea, a fost achitat in intregime restul din suma aferenta salariilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate in luna februarie 2013, conform unui comunicat remis Ziare.com.

La randul sau, prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca a fost instiintat de ANAF ca s-au efectuat toate platile catre muncitorii de la Mechel: "Daca nu s-ar fi facut, am fi vazut toti acest lucru, daca s-a rezolvat nu mai e o stire". Totodata, premierul a afirmat ca marti se va merge mai departe cu tot ceea ce guvernantii s-au angajat ca vor face, fiind vorba despre prevederea referitoare la salariile compensatorii.

Masura face parte din planul de achitare integrala a obligatiilor fata de angajati si de personalul disponibilizat anterior, plan pe care noul actionar majoritar l-a anuntat dupa preluarea intreprinderilor Mechel din Romania.

Sumele folosite provin din returnarea de TVA realizata recent de Guvernul Romaniei. Fondurile astfel obtinute au fost directionate cu celeritate catre achitarea integrala a restantelor salariale de la Mechel Campia Turzii.

"Din acest moment nu mai exista nici un fel de intarzieri in plata drepturilor banesti la nici una dintre intreprinderile Mechel Targoviste, Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Laminorul Braila, Ductil Steel Otelu Rosu", se arata in comunicat.

Premierul Victor Ponta a anuntat, saptamana trecuta, ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a eliberat, in aceeasi zi, suma de 4,8 milioane lei pentru plata salariilor angajatilor de la Mechel.

La randul sau, Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a mentionat ca Mechel Campia Turzii este, deja, in procedura de insolventa si ca platile sunt decise de catre administratorii judiciari, existand garantia ca banii vor fi utilizati pentru salarii.

Pe de alta parte, prima transa de TVA, in valoare de 93,93 milioane lei, a fost decontata catre Mechel Campia Turzii, o parte din bani fiind retinuta insa in contul datoriilor firmei rusesti catre statul roman, a anuntat, marti, Prefectura Cluj.

In Romania, Mechel a decis, in luna martie, sa-si vanda cele cinci unitati de productie pentru 52 de euro catre o societate necunoscuta. Astfel, Nikarom - o societate cu trei salariati si o cifra de afaceri de 340.000 de euro, a achizitionat pentru 70 de dolari combinatele Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste, care, impreuna, realizau o cifra de afaceri de 850 de milioane de euro.

Societatea Invest Nikarom este controlata de catre Victor Ciumakov si Svetlana Ciumakova, parintii Olgai Ciumakova, sefa reprezentantei Mechel la Bucuresti.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Mechel bani salarii, #Mechel angajati salarii, #Mechel plata restante, #Mechel plata salarii , #angajati