Ductil Steel Buzau si Otelul Rosu, foste combinate Mechel, au intrat in insolventa

Joi, 14 Martie 2013, ora 12:21
3122 citiri
Ductil Steel Buzau si Otelul Rosu, foste combinate Mechel, au intrat in insolventa
Foto: Arhiva

Magistratii Tribunalului Buzau au dispus deschiderea procedurii de insolventa pentru societatea comerciala Ductil Steel Buzau si punctul sau de lucru Otelu Rosu, a declarat, joi, presedintele Tribunalului Buzau, Constantin Florescu.

Totodata, magistratii au stabilit si un administrator judiciar provizoriu.

Potrivit liderului de sindicat de la Ductil Steel, Gheorghe Botica, "salariatii saluta decizia Tribunalului Buzau".

"Desi a cerut intrarea in insolventa, Ductil Steel este o firma profitabila, activitatea se desfasoara in continuare in conditii normale la o capacitate de 50%.

Speram ca dupa 20 martie sa functionam la 80-90% si sa vina la lucru si angajatii laminorului si ai sectiei de plase sudate, care sunt in somaj tehnic. La aceste doua sectii se lucreaza acum la aproape 30% din capacitate, dar speram ca spre finalul lunii vom creste productia", a precizat Gheorghe Botica, liderul de sindicat al Ductil Steel Buzau.

Directorii celor doua combinate se vor intalni joi cu actionarii, pentru a stabili ce vor face de acum inainte. La Ductil Steel Buzau, din cei 800 de angajati, 300 sunt in somaj tehnic.

In schimb, combinatul Otelu Rosu a fost inchis in toamna anului trecut si toti cei 420 de muncitori sunt in somaj tehnic.

Anuntul vine la mai putin de o luna de la intrarea in insolventa al unui alt fost combinat Mechel, cel de la Targoviste.

Mechel Targoviste a intrat in insolventa

Noul proprietar al acestora, firma Invest Nikarom, a promis ca reia productia in martie la cele doua unitatil. In schimb, ar putea lua in considerare vanzarea unitatilor din Braila si Campia Turzii, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

Cele cinci combinate au fost cumparate de Invest Nikarom de la Mechel pentru suma simbolica de 52 de euro.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#insolventa Ductil Steel Buzau Otelul Rosu, #insolventa Ductil Steel Buzau, #insolventa Otelul Rosu, #insolventa combinate Mechel , #insolventa