Agerpres nu isi concedieaza angajatii, insa nu mai plateste orele suplimentare

Joi, 27 August 2009, ora 14:14
1264 citiri

Agerpres spune ca nu este afectata de a doua rectificare bugetara, reprezentantii agentiei declarand ca au luat, inca de la debutul anului, masuri de economisire, prin sistarea platii orelor suplimentare, a primelor si a salariilor de merit si prin inghetarea posturilor.

In proiectul de rectificare bugetara, la articolul privind Agerpres, se arata ca suma de 1.000.000 lei va fi redistribuita de la titlul "Cheltuieli de personal" la titlul "Bunuri si servicii"

"Se autorizeaza Agentia Nationala de Presa Agerpres sa efectueze in anexa 3/4301/16 "Bugetul institutiilor finantate partial din venituri proprii pe capitole, subcapitole, paragrafe, titluri de cheltuieli si alineate pe anul 2009" redistribuirea sumei de 1.000 mii lei de la titlul "Cheltuieli de personal" la titlul "Bunuri si servicii", se arata in document.

Directorul general adjunct Agerpres, Traicu Argentina, a explicat ca "masura prezentata in cea mai recenta rectificare bugetara nu vizeaza fondul de salarii, ci doar acei bani care au fost stransi, de la inceputul anului, prin neplata orelor suplimentare si a altor drepturi".

"Nu vor fi taiati bani din salarii si nici nu vor fi facute disponibilizari, cei 1.000.000 de lei vor fi luati din sumele economisite la inceputul anului prin neplata orelor suplimentare, a primelor si a salariilor de merit. Noi am dorit sa transferam banii economisiti la bugetul de cheltuieli cu personalul la cheltuielile de intretinere ca facturile telefonice, chiriile, lumina s.a." a declarat Elena Murar, director financiar Agerpres.

Murar a mai adaugat ca nu vor fi facute reduceri de salarii, pentru ca au fonduri pentru aceste cheltuieli si ca nu crede ca se vor face restructurari in viitorul apropiat. "Un lucru e cert: posturile sunt inghetate, nu se mai fac angajari", a completat directorul financiar.

Agerpres a fost infiintata la inceputul anului 1889. De-a lungul timpului, ea s-a numit, pe rand, Agentia Telegrafica a Romaniei, Agentia Telegrafica Romana "Orient-Radio" - RADOR, Agentia Romana de Presa Agerpres, Agentia Nationala de Presa Rompres.

In 2008, Parlamentul a decis revenirea agentiei nationale de presa la numele de Agerpres.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#plata ore suplimentare Agerpres, #Agerpres rectificare bugetara, #angajati salarii Agerpres , #agentii presa