Interviul cu "Doamne fereste" daca e condamnat Fenechiu, scos definitv de pe Agerpres

Luni, 15 Iulie 2013, ora 13:05
4421 citiri
Interviul cu "Doamne fereste" daca e condamnat Fenechiu, scos definitv de pe Agerpres
Foto: Reporter virtual

Interviul cu ministrul demisionar de la Transporturi, Relu Fenechiu, publicat chiar inainte de condamnarea sa la inchisoare, a fost scos definitiv de pe agentia nationala de presa, pe motiv ca nu "nu era in concordanta cu etica jurnalistica si principiile Agerpres".

Agerpres a eliminat interviul cu Relu Fenechiu atat de pe site-ul institutiei, cat si de pe fluxul intern de stiri, anunta agentia nationala de presa intr-un comunicat, citat de Pagina de Media.

De asemenea, a precizat sursa citata, in perioda urmatoare "se va reuni o comisie de disciplina care va evalua situatia creata prin publicarea interviului luat d-lui fost ministru Relu Fenechiu de catre dl Mario Cretu si editat in Redactia de Stiri Interne".

"Am luat aceste decizii pentru ca eu cred cu tarie in misiunea Agentiei Nationale de Presa Agerpres de a informa fara discriminare si cu respectarea deplinei obiectivitati.

Este misiunea pe care mi-am asumat-o in momentul preluarii mandatului de director general al acestei institutii si pe care o doresc respectata, alaturi de toate principiile eticii jurnalistice, de catre toti angajatii si colaboratorii Agerpres", a declarat la randul sau pesedistul Alexandru Giboi, director general Agerpres.

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare - pedeapsa e cu executare

Un interviu cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, publicat vineri dimineata, inainte ca acesta sa fie condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul Transformatorul, a fost "curatat" de formularile initiale, care il "periau" pe politician.

"Practic, ministerul si-a facut treaba" sau "Practic, ati diminuat pierderile semnificativ", au fost cateva dintre formularile jurnalistului care l-a intervievat pe Relu Fenechiu.

In momentul in care discutia ajunge la dosarul in care este judecat Fenechiu, reporterul intreaba: "Doamne fereste daca pierdeti procesul, pentru ca scenariile sunt multiple. Daca va fi o solutie pozitiva - toata lumea a spus ca este un ministru care a performat, incepand cu primul ministru. Ce se intampla daca este o solutie nefavorabila?".

Interviul a fost realizat chiar de directorul general-adjunct al Agerpres, Mario Cretu.

Dupa ce in presa si pe retelele sociale au aparut numeroase critici, interviul a fost curatat de formularile "periuta".

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Fenechiu interviu periuta Agerpres, #Fenechiu condamnat inchisoare, #interviu periuta Gibon Fenechiu , #Agerpress