A inceput marea mutare pentru Antena 3 si surorile ei: Data limita de predare a sediului e foarte aproape

Marti, 15 Martie 2016, ora 09:05
12695 citiri
A inceput marea mutare pentru Antena 3 si surorile ei: Data limita de predare a sediului e foarte aproape
Foto: Arhiva Ziare.com

Televiziunile Intact se vor muta in curand din sediul de pe strada Bucuresti - Ploiesti nr. 25-27, pentru care au primit notificare de evacuare de la ANAF. Pe 25 martie va fi predata complet cladirea.

In schimb, imobilul turn de pe strada Garlei a fost deja eliberat si va fi predat autoritatilor statului pe 17 martie, arata Pagina de Media.

In sediul de pe strada Bucuresti-Ploiesti se aflau redactiile si studiourile Observatorului, Antenei 3, infrastructura tehnica de emisie a celor cinci statii Intact: MCR-urile (Master Control Rooms) de la subsol, precum si garajele cu masinile de teren.

Toate se vor muta la Romexpo, mai putin platoul Sintezei Zilei, emisiunea realizata de directorul Mihai Gadea.

Varianta Romexpo este temporara, sursa citata transmitand ca Intact va amenaja studiouri noi in Pipera, la Iride, unde s-a filmat pana de curand Cronica Carcotasilor (PrimaTV).

Seban Huidu: Antena 3 va fi aici! Mic tratat despre marea ipocrizie

In februarie, ANAF a instiintat Intact ca are cinci zile la dispozitie pentru a evacua cladirile in care functioneaza, acestea fiind bunuri confiscate in urma sentintei pronuntate in dosarul ICA, care i-a adus lui Dan Voiculescu o condamnare la zece ani de inchisoare.

A urmat apoi o perioada plina de reactii diverse si chiar un protest in Piata Constitutiei. La initiativa lui Calin Popescu-Tariceanu, premierul Dacian Ciolos a explicat in Senat ca ANAF a actionat in cadrul legal, punand in aplicare o hotarare judecatoreasca, dar a condamnat modul in care s-au comportat echipele Fiscului.

Oamenii Antena 3 au ajuns in Senat: Romania de astazi e condusa de sinecuristi si securisti

Apoi, ANAF a anuntat ca scoate la licitatie bunurile confiscate in urma sentintei pronuntate in dosarul lui Voiculescu, dar toate televiziunile trustului isi desfasurau in continuare activitatea in aceleasi sedii, astfel incat Fiscul a continuat procedura legala si a cerut in instanta evacuarea fortata a Antenelor.

Pe 23 februarie, vedetele Antenei 3 au anuntat ca, "pentru binele jurnalistilor" Intact, se vor muta pana la urma din sediile televiziunilor.

"Vom continua sa ne aparam in instanta conform legilor in vigoare. Pe de alta parte, nu avem cum sa nu ne gandim la toate implicatiile acestor zile, motiv pentru care am luat decizia de a muta tot ceea ce se afla in sediile despre care se face vorbire intr-un alt loc. Ca va fi greu, sunt momente care par asa, imposibile, e adevarat.

Dar, pe de alta parte, nu avem cum sa asteptam ca ANAF sa vina sa ne puna sigiliul pe poarta. (...) Este singura varianta la momentul acesta. Asta nu inseamna ca renuntam la demersurile in justitie pentru a se face dreptate", a declarat Mihai Gadea.

Vedeta Antena 3 a transmis un mesaj si telespectatorilor, rugandu-i nu schimbe postul in pauza publicitara: "Data trecuta am apelat la dumneavoastra sa nu mutati telecomanda cand difuzam reclame si m-ati impresionat ca ati facut asta. Mutarea ne costa milioane de euro si, de aceea, va rog si acum sa ramaneti pe Antena 3 in pauza de reclame".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#televiziuni Intact mutat sediu, #televiziuni Intact ANAF, #Antena3 mutat sediu , #Antena 3