ANAF merge mai departe: Cere in instanta evacuarea fortata a Antenelor

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 12:41
9572 citiri
ANAF merge mai departe: Cere in instanta evacuarea fortata a Antenelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) actioneaza in instanta pentru evacuarea televiziunilor trustului Intact din unele sedii in care functioneaza in prezent.

Fiscul s-a adresat Judecatoriei Sectorului 1 pentru a obtine un ordin de executare silita, astfel incat Antenele sa plece fortat din sedii, intrucat nu au acceptat sa o faca voluntar, scrie Adevarul.

Este vorba de imobilele intrate in posesia statului prin decizia judecatoreasca din august 2014, cand a fost condamnat la inchisoare Dan Voicuescu.

Deschiderea procesului este urmatorul pas, dupa ce ANAF a notificat pe 15 februarie televiziunile sa evacueze cladirile in cinci zile lucratoare.

Pentru ca termenul legal a fost depasit, iar posturile din trustul lui Dan Voiculescu se afla tot acolo, Fiscul a stabilit ca se impune evacuarea fortata a Antenelor si s-a adresat Justitiei.

Asta pentru ca ANAF are doar dreptul sa notifice, nu si sa execute silit un imobil. Pentru aceasta procedura este necesar un ordin judecatoresc.

Procesul de evacuare a fost deschis, pe 23 februarie, la Judecatoria Sectorului 1, de catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de reprezentant al statului roman, impotriva Antena TV Group SA, Intact Production SRL, Antena 3 SA si Sangold Development SRL. Judecatorii nu au dat inca un termen de solitionare.

De asemenea, Antena 3 a solicitat saptamana aceasta o ordonanta presedentiala impotriva evacuarii, insa instanta a refuzat cererea, motivand ca nu exista o decizie judecatoreasca de evacuare.

Ulterior, marti seara, vedetele Antena 3 au anuntat pe post ca "pentru binele jurnalistilor" Intact se vor muta din actualele sedii. Directorul Antena 3, Mihai Gadea, le-a cerut telespectatorilor sa nu schimbe postul atunci cand se difuzeaza reclame, invocand faptul ca mutarea ii costa "milioane de euro".

Pana la urma, Antena 3 se muta din sediu. Ce spune Mircea Badea despre ambasadorul SUA

"Nu avem cum sa asteptam ca ANAF sa vina sa ne puna sigiliul pe poarta. (...) Este singura varianta la momentul acesta. Asta nu inseamna ca renuntam la demersurile in justitie pentru a se face dreptate", a spus Gadea in emisiunea de marti seara.

Inspectorii ANAF, aparati intr-o scrisoare pentru Iohannis si Ciolos: Sunt injurati si agresati din cauza legilor proaste

Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#ANAF instanta Antena 3, #ANFA executare silitat Antene , #Antena 3
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"ANAF merge mai departe: Cere in instanta evacuarea fortata a
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
I ❤️ ANAF