Antenele au trecut de la amenintari la rugaminti: Ce vor de la ANAF si premierul Ciolos

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 13:14
11999 citiri
Antenele au trecut de la amenintari la rugaminti: Ce vor de la ANAF si premierul Ciolos
Foto: Antena3

Reprezentantii Antena Group si Antena 3 au adresat, vineri, o solicitare oficiala autoritatilor statului, competente in problema evacuarii sediilor in care functioneaza cele cinci televiziuni ale familiei lui Dan Voiculescu. Sorin Alexandrescu si Mihai Gadea cer o pasuire pentru mutarea din cladirile statului.

Solicitarea a fost publicata integral pe site-ul postului Antena3 si este adresata premierului Dacian Ciolos, ministrului de Finante, Anca Dragu, presedintelui ANAF, Daniel Diaconescu, si directorului general al Directiei Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, Marian Rizea.

"Va multumim pentru amabilitatea de a fi dat curs solicitarii reprezentantilor Antena Group si Antena 3 si de a va fi intalnit si discutat cu acestia la data de 19 februarie 2016 asupra chestiunilor legate de demersurile incepute de DGRFP Bucuresti asupra Imobilelor, ai caror ocupanti sunt (intre altii) si companiile Antena Group si Antena 3.

Am apreciat pozitiv acceptarea cererii noastre, chiar si in acest moment si chiar daca ea vine in circumstantele in care, in pofida solicitarilor repetate de tratare de catre autoritati a situatiei imobilelor in raport cu dispozitiile legale, companiile Antena Group si Antena 3 au fost somate sa paraseasca imobilele in termen de 5 zile.

In conformitate cu discutiile purtate, revenim cu prezenta adresa, pentru a preciza (si) in scris care sunt principiile de drept si temeiurile legale care indrituiesc companiile Antena Group si Antena 3 sa beneficieze, conform specificului activitatii lor, de un termen rezonabil pentru a parasi imobilele, chiar si in ipoteza, sustinuta de institutiile pe care le conduceti, ca procedura urmata in concret de acestea ar fi cea legala", se arata in documentul citat.

Dupa ce sunt enumerate mai multe argumente si texte normative, facandu-se trimitere inca o data la notiuni precum cenzura si la libertatea presei, la final, cei doi directori generali ai Antena Group, respectiv Antena 3, Sorin Alexandrescu si Mihai Gadea, solicita "incheierea unui acord prin care sa ni se permita eliberarea spatiilor intr-un termen rezonabil, astfel incat activitatea televiziunilor sa nu fie afectata".

"Acest acord reprezinta o solutie legala, prin care se asigura atat respectarea exigentelor respectarii libertatii presei, dar si a intereselor statului. Va stam la dispozitie cu orice alte date si documente va vor fi necesare in vederea implementarii solutiei legale", se arata in incheierea documentului semnat de Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group, si Mihai Gadea, director general Antena 3 SA.

In urma cu doua saptamani, ANAF a notificat oficial in vederea evacuarii cele 48 de sedii sociale si puncte de lucru care isi desfasurau activitatea in doua imobile de pe Soseaua Bucuresti Ploiesti care, potrivit deciziei instantei in dosarul ICA, au trecut in proprietatea statului si trebuie valorificate prin vanzare.

Printre acestea, se numara si cele 5 televiziuni fondate de familia Voiculescu.

Desi termenul de 5 zile mentionat in notificari este unul legal si se refera la evacuarea voluntara, fiind urmat de o serie de proceduri in instanta care pot prelungi cu cateva luni ramanerea televiziunilor in sedii, jurnalistii din Antene au declansat un scandal public, sustinand ca demersul ANAF ar fi un atac la libertatea de exprimare.

Pe ecranul Antenei 3 a rulat timp de 5 zile un contor care arata timpul ramas pana la evacuare.

De asemenea, unii dintre ei au lansat diverse amenintari, iar ulterior a fost organizata o manifestare in Piata Constitutiei, la care au participat circa 5.000 de persoane.

Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA

In prezent, toate televiziunile trustului isi desfasoara activitatea in aceleasi sedii.

Antena 3 ameninta doi jurnalisti cu plangere la Combaterea Discriminarii pentru "nazism"

In acest timp, ANAF a continuat procedura legala si a cerut in instanta evacuarea fortata a Antenelor. De asemenea, au fost scoase la licitatie bunurile confiscate in dosarul Voiculescu.

ANAF merge mai departe: Cere in instanta evacuarea fortata a Antenelor

ANAF vs. Antene: Fiscul scoate la licitatie bunurile confiscate in dosarul lui Voiculescu

In contextul scandalului creat, judecatorul Camelia Bogdan, care a facut parte din completul care a hotarat ca Dan Voiculescu trebuie sa execute 10 ani de inchisoare, a dezvaluit ca Mihai Gadea are o datorie de 785.000 lei la Dan Voiculescu (conform declaratiilor de avere ale acestuia), supusa executarii silite prin poprire in contul datoriei pe care acesta din urma o are la bugetul de stat.

Judecatorul Camelia Bogdan cere CSM sa ii apere reputatia si dezvaluie ce datorie are Gadea la Voiculescu

La randul sau, Sorin Alexandrescu este trimis in judecata in dosarul de santaj RCS&RDS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Antena3 solicita ANAF prelungire evacuare , #Antena 3