Boicotarea produselor care-si fac publicitate la Antena 3: Primul brand care isi retrage reclamele

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 15:56
68015 citiri
Boicotarea produselor care-si fac publicitate la Antena 3: Primul brand care isi retrage reclamele
Foto: Arhiva Ziare.com

Un prim brand a anuntat public ca nu mai are reclame la Antena 3, dupa ce internautii au lansat o campanie de boicotare a produselor care-si fac publicitate la televiziunile trustului Intact.

"Ati calculat riscurile finantarii unui post ca Antena3?", a scris un internaut pe pagina oficiala de Facebook a Raiffeisen Bank Romania.

Boicotarea produselor care-si fac reclama la Antena 3: Prima reactie de la Zuzu

"Buna ziua, Raiffeisen Bank nu mai are reclame pe postul Antena 3. Va multumim si va stam la dispozitie pentru orice intrebari legate de produsele si serviciile noastre", a fost raspunsul oferit de reprezentantii banii, pe reteaua sociala.

Foto: Captura Facebook

Ziare.com a vrut sa afle concret daca decizia Raiffeisen Bank a fost luata in contextul in care fost initiata petitita de boicotare a produselor care au reclama la Antena 3.

Iata raspunsul primit: "Analizam permanent si audientele canalelor media, si afinitatea cu segmentele de clienti deservite de banca, si valoarea de asociere a canalului media cu brandul. In context, am considerat ca putem sa ne atingem obiectivele fara sa includem Antena 3 in mixul de advertising".

Primul brand care a reactionat dupa campania care indeamna la boicotarea produselor care-si fac reclama la Antena 3 a fost Zuzu, care a transmis joi ca isi pretuieste consumatorii si nu sustine "nici ura, nici razboaiele, indiferent de formele pe care le imbraca, pentru ca distrug, dezbina si dezumanizeaza".

Petitie pentru boicotarea televiziunilor Intact, dar nu cum te-ai astepta

Zuzu nu a facut trimitere directa la plasarea de publicitate la Antena 3, insa a mentionat ca se adreseaza tututor consumatorilor "indiferent de culoarea politica, de preferintele sportive, de apartenenta religioasa sau culturala, de optiunile media, de varsta, de inaltime, de greutate, de venituri". In mesaj, insa, nu se precizeaza clar daca va lua vreo masura in cazul publicitatii difuzate de Antena 3.

Despre boicotul produselor Zuzu a scris joi si Sebastian Bodu in sectiunea de Invitatii Ziare.com.

"Si, pentru ca nu le putem boicota pe toate deodata, cineva a avut inspirata idee sa le boicotam pe rand, iar primul produs ales a fost laptele Zuzu, al companiei Albalact. Asadar ii avem, pe de-o parte, pe telespectatorii Antenei 3, carora li s-a cerut, de catre acest post, sa nu schimbe canalul in timpul difuzarii reclamelor si, pe de cealalta parte, pe cei care dezavueaza Antena 3, care nu vor mai cumpara laptele Zuzu.

Domnule presedinte Iohannis, daca boicotam laptele Zuzu, se cheama ca atentam la libertatea presei?

Cum, statistic, media celor care dezavueaza postul Antena 3 inregistreaza venituri mult mai mari decat media celor care il urmaresc, cred ca managerii companiei Albalact vor sti ca nu numarul celor care urmaresc reclamele conteaza, ci numarul celor care cumpara produsele.

Dupa ce Albalact isi va retrage reclamele de la Antena 3, asa cum e de asteptat, ca efect al acestei campanii, ceilalti clienti vor face cu siguranta acelasi lucru, pentru ca, dupa laptele Zuzu, va urma un alt produs, al altei companii", a notat Sebastian Bodu.

Obey Antena 3

Internautii au creat si o pagina de Facebook - Obey Antena 3 - in care sunt prezentate brandurile care-si fac reclama la Antena 3.

Capturile facute in pauzele publicitare sunt insotite de mesaje ironice si de jocuri de cuvinte. De exemplu, la Loreal, sloganul pus de internauti e "Incepe in saloanele de tortura (in loc de coafura) ".

Incepe in saloanele de tortura

Posted by Obey Antena 3 on Thursday, February 25, 2016

La Strepsils, un alt brand care-si face reclama la Antena 3, sloganul atribuit de internauti e "Eficienti in santaje mediatice!".

Eficienti in santaje mediatice!

Posted by Obey Antena 3 on Thursday, February 25, 2016

Mii de oameni au semnat o petitie impotriva trustului Intact, care propune boicotarea prin decizia de a nu mai cumpara produsele care isi fac reclama la posturile respective de televiziune. Pe retelele sociale s-a viralizat un mesaj in care internautii sunt indemnati sa boicoteze unul dintre aceste produse, Zuzu, atat timp cat este promovat in calupurile publicitare Antena 3.

Avem puterea sa te controlam.

Posted by Obey Antena 3 on Thursday, February 25, 2016

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Raiffeisen Bank Romania publicitate, #petitie produse Antena3, #boicot produse Antena 3 , #Antena 3