Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Cine este in realitate "fantoma basista" care l-a facut pe ambasadorul SUA sa vorbeasca despre Antena 3

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 16:45
16746 citiri
Cine este in realitate "fantoma basista" care l-a facut pe ambasadorul SUA sa vorbeasca despre Antena 3
Foto: Facebook/Ambasada SUA

Declaratia ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, referitoare la evacuarea televiziunilor lui Dan Voiculescu i-a scandalizat pe jurnalistii Antena 3, care au lansat o serie de acuzatii atat la adresa diplomatului american, cat si la adresa unui simplu cetatean ce si-a permis sa puna o intrebare.

Mai exact, un tanar l-a rugat pe Hans Klemm sa comenteze situatia evacuarii Antenelor, marti, in cadrul unei discutii online pe care diplomatul american a purtat-o pe Facebook cu cetatenii romani. Numele contului de pe reteaua sociala este Cezar Matei, cu care Ziare.com a luat legatura pentru a cere un punct de vedere, dupa atacurile jurnalistilor Antena 3 de marti seara la adresa sa.

"O pozitie in scandalul ANAF-Intact? Deja ANAF a demontat cu documente toate manipularile A3. Ce parere aveti, este sanatos pentru Romania in contextul geo-politic actual?", a fost intrebarea adresata ambasadorului SUA.

"Sunt de acord cu prim-ministrul Ciolos, ca actiunea ANAF nu a influentat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a actionat pentru a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva emisa de mult timp de recuperare a unor bunuri obtinute prin acte de coruptie si furate de la poporul roman", a raspuns Hans Klemm.

Ambasadorul SUA, reactie in scandalul Antenelor: ANAF recupereaza bunuri furate de la poporul roman (Video)

Atacuri la ambasadorul SUA si cel care a pus intrebarea

Raspunsul nu a fost deloc pe placul jurnalistilor Antena 3, care, in emisiunile de marti seara, l-au condamnat pe ambasador pentru declaratiile sale. Mihai Gadea a anuntat ca a trimis o scrisoare Ambasadei SUA, in care explica punctul de vedere al Antena 3, si ca asteapta ca oficialul american sa vina cu precizari sumplimentare. Mircea Badea a plusat in emisiunea sa, acuzandu-l pe Hans Klemm ca este "antiamerican" si ca face "propaganda rusilor".

Pana la urma, Antena 3 se muta din sediu. Ce spune Mircea Badea despre ambasadorul SUA

Vedetele postului TV nu l-au ocolit nici pe cel care a pus intrebarea, despre care au spus ca ar fi un "postac basist", care se foloseste de imaginea unui "mort".

Mihai Gadea sustine ca poza de profil de pe contul Cezar Matei apartine unui student italian ucis la Cairo si ca profilul respectiv ar fi fals, apartinand unui utilizator "fantoma".

"Atunci intreb si eu...toate fantomele astea, care pretind ca vorbesc in numele unor cetateni, de cine sunt manipulate?", a intrebat Mihai Gadea, in emisiunea de marti seara.

Cum se apara tanarul

Ziare.com a luat legatura cu persoana din spatele contului respectiv care, in realitate, este un student in varsta de 22 de ani din Timisoara pe nume Robert, care a decis sa isi creeze mai multe conturi false, pentru a putea comenta pe pagina de Facebook a lui Mircea Badea.

"Nu eram un mare fan al retelelor de socializare, dar la un moment dat am fost convins sa imi fac un cont de Facebook de catre amici. Asta era acum aproximativ un an. Printre altele, am intrat la un moment dat pe pagina lui Mircea Badea, al carui fan eram. Mentionez ca il urmaream pe sarite cand eram mai tanar, iar emisiunile din timpul alegerilor prezidentiale nu le-am urmarit.

Am ramas uimit cand am vazut cat s-a schimbat Badea. Se vedea clar ca manipuleaza fara scrupule si nu mi-a venit sa cred. I-am lasat 1-2 comentarii, in care imi exprimam dezgustul, fara sa folosesc injurii sau instigari la ura. M-a blocat. Atunci mi-am dat seama ca jurnalistul este compromis. M-a infuriat. Ii eram fan. (...) Ulterior am inceput sa imi creez conturi false, pentru ca fiecare incercare de a trezi fanii lui Badea la realitate era sanctionata cu un block. (...) La un moment dat mi-am facut acest cont. Nu stiam ca este poza unui student italian ucis in Cairo", a explicat tanarul.

Robert a aratat ca nici macar nu era "constient" ca foloseste un profil fals in momentul in care i-a adresat intrebarea despre scandalui Antena 3 - ANAF lui Hans Klemm, mentionand ca "parerile postate de pe acest cont au fost intotdeauna proprii".

Studentul a observat ca raspunsul ambasadorului la intrebarea sa fusese preluat de televiziuni si publicatii online.

"M-a bucurat, pentru ca simteam ca intreaga societate astepta o pozitie a Ambasadei Statelor Unite fata de acest scandal. Minutele treceau, raspunsul devenea din ce in ce mai popular, fiind prima reactie a ambasadorului. Am schimbat canalul pe Antena 3 pentru a le urmari pozitia. L-am prins pe Mircea Badea la emisiunea '100 de minute' a Sandrei Stoicescu. A fost cenzurat cand a incercat sa ia o pozitie fata de raspunsul ambasadorului. A fost hilar.

Ulterior l-am prins pe Radu Tudor in timpul unei pledoarii penibile la adresa Statelor Unite. Dupa care nu stiu ce s-a intamplat. La emisiunea lui Mihai Gadea nu m-am uitat decat dupa ce am fost asaltat de zeci de cereri de prietenie si mesaje ce contineau injurii si amenintari", a detaliat studentul.

A vrut sa intre in direct, dar a fost ignorat

Seara, a ramas surprins cand a vazut ca se vorbea despre el. Mai mult, a vrut sa intre in direct pentru a-si spune punctul de vedere, insa a fost ignorat.

"Deja eram in extaz. I-am scris pe Facebook (lui Mihai Gadea - n.red.) ca vreau sa ma apar. Sa apar macar la telefon. Mi-a dat block. Cam asta s-a intamplat", a spus Robert, care ulterior si-a schimbat poza de profil cu o imagine care contine mesajul "I love SRI".

Intrebat de ce nu isi asuma identitatea, tanarul a afirmat ca "acesti oameni (Antena 3 - n. red.) pot darama psihicul unei persoane".

"Cum am mai spus, nu ma tem pentru mine, dar am persoane in jurul meu care nu ar rezista unui conflict cu un trust media de calibrul Intact. Vedem foarte bine ca ei nu se rezuma doar la a ataca o persoana. Amintiti-va si cazul judecatorului Danilet. Acesti 'jurnalisti' nu se sfiesc sa implice persoane minore in conflictele lor cu cei care ii deranjeaza in vreun fel. Inca nu pot sa accept faptul ca Oana Stancu nu s-a gandit la cum isi va continua viata acea fetita, cum se va afisa la scoala, in urma acelei monstruoase scrisori", ne-a dezvaluit tanarul.

Copilul unui jurnalist, implicat de Antena3 in scandalul ANAF: Sesizari la institutiile abilitate si val de reactii impotriva Oanei Stancu

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#tanar intrebare Hand Klemm, #student Antena 3 ambasador SUA , #Antena 3