Cine se uita la Antena 3: Profilul telespectatorului

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 20:49
17572 citiri
Cine se uita la Antena 3: Profilul telespectatorului
Foto: Antena 3

Cei mai multi dintre telespectatorii Antena 3 au peste 65 de ani si au absolvit cel mult liceul, potrivit sondajelor de audienta realizate de ARMA, in perioada 27 octombrie - 9 noiembrie.

In acest interval, aproximativ trei milioane de persoane din mediul urban au urmarit postul de televiziune minimum 30 de minute consecutive, arata Forbes, care precizeaza ca este cea mai mare audienta din randul canalelor de stiri.

Cele trei milioane de telespectatori ai Antena 3 reprezinta o treime din populatia din mediul urban de zece milioane de persoane, pe care au fost aplicate masuratorile.

Din totalitatea celor care urmaresc Antena 3, 35,8% au studii superioare. Astfel, postul TV se claseaza pe locul patru la capitolul educatie in clasamentul televiziunilor, fiind precedat de Digi 24 - 54,6%, Realiatea TV - 51,7% si B1 TV - 42,8%.

Dintre cei care urmaresc Antena 3, majoritatea sunt persoane care au absolvit cel mult liceul, respectiv 43,2%.

La capitolul categorii de varsta, cei mai multi oraseni care se uita la Antena 3 au peste 65 de ani - 43,8%. Postul TV se situeaza astfel pe locul al doilea, dupa B1 TV, ai carui telespectatori au peste 65 de ani in proportie de 45%.

Totodata, dintre telespectatorii Antena 3, doar 1,3% sunt tineri cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. Comparativ, Digi 24 are un public tanar in proportie de 1,4%.

De asemenea, publicul feminin al Antena 3 este mai numeros decat cel masculin - 58,7% la 41,3%. Este a doua cifra procentuala in ceea ce priveste femeile, dupa Romania TV, cu o proportie de 60%.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#public Antena 3, #profil telespectator Antena 3, #audiente Antena 3 , #Antena 3