CNA vrea sa fie introduse cursuri de media la scoala

Vineri, 08 Martie 2013, ora 15:42
2132 citiri
CNA vrea sa fie introduse cursuri de media la scoala
Foto: dailybusiness.ro

Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, a spus, vineri, ca, pe langa celelalte materii scolare, ar fi necesar si un curs de mass-media, care sa se tina cel putin o data pe luna.

Acesta a facut afirmatia in cadrul dezbaterii "Nu va uitati copiii la TV - Vezi ce vede copilul tau" organizate de Consiliul National al Audiovizualului, vineri, la Palatul Parlamentului, sustinand ca media influenteaza foarte mult copiii, potrivit Realitatea Tv care citeaza Mediafax.

CNA: Pentru sanatatea mintala, consumati maximum o ora de audiovizual de calitate

Valentin Jucan a spus ca mediul audiovizual s-a degradat in ultima perioada si ca acest lucru ii afecteaza foarte mult pe copii si pe tineri. Acesta a mai adaugat ca televiziunea este un exemplu negativ pentru cei in plina dezvoltare. "Implicatiile acestui fenomen sunt vaste si devastatoare in randurile tinerilor", a precizat Jucan. Membrul CNA a mai adaugat ca televiziunea promoveaza comportamentul violent si ca acest lucru trebuie sa fie combatut printr-o colaborare intre parinti, scoala si CNA.

Valentin Jucan si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al CNA

"In ceea ce priveste rolul CNA, acesta este definit clar in legea ce guverneaza acest for. Este adevarat, aceasta lege are nevoie de modificari. Dar nu de schimbarea ei in intregime. In opinia mea un astfel de demers ar ascunde alte tentatii. In cazul protectiei minorilor, necesitatea absoluta este ca legiuitorul sa incuviinteze ridicarea nivelului amenzii minime spre un prag care sa corespunda importantei acestui subiect", a completat Valentin Jucan.

In plus, acesta a subliniat ca CNA trebuie sa sprijine radiodifuzorii in realizarea emisiunilor culturale, prin colectarea unor taxe minime de la posesorii de licente. Astfel va fi creat un fond, pe care radiodifuziunile il vor putea accesa prin concurs.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#cursuri media scoala, #materie mass media, #cursuri mass media scoala, #cursuri media CNA, #media scoala Alexandru Jucan , #audiovizual