E oficial! BBC renunta la colaborarea cu Jeremy Clarkson - ce se intampla cu Top Gear

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 17:27
6375 citiri
E oficial! BBC renunta la colaborarea cu Jeremy Clarkson - ce se intampla cu Top Gear
Foto: Hepta.ro

Radiodifuzorul public britanic (BBC) a anuntat, miercuri, ca va renunta la colaborarea cu Jeremy Clarkson, starul show-ului "Top Gear", care a fost suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu un producator.

Contractul lui Jeremy Clarkson cu BBC nu va fi reinnoit, a declarat Tony Hall, directorul general al corporatiei britanice de media.

Tony Hall a spus ca nu a luat cu usurinta aceasta decizie, precizand insa ca "a fost depasita o limita" si acest lucru nu poate fi "trecut cu vederea".

Potrivit materialului publicat pe bbc.com, radiodifuzorul public britanic are o serie de reguli stricte privind modul in care trebuie sa se comporte angajatii sai, iar agresivitatea verbala si violenta fizica nu este permisa pentru niciunul dintre membrii staff-ului sau.

In acelasi material se mai spune ca Jeremy Clarkson este unul dintre starurile BBC foarte apreciate de telespectatori, iar corporatia chiar nu a dorit sa renunte la colaborarea cu acesta, insa Clarkson primise deja - inainte de altercatia cu producatorul Oisin Tymon, care a dus la suspendarea sa - un avertisment final privind comportamentul sau.

Potrivit bbc.com, este de asteptat ca show-ul "Top Gear", unul dintre cele mai apreciate si populare programe difuzate in Marea Britanie, la televiziunea BBC Two, sa continue si fara Jeremy Clarkson.

Nu a fost inca stabilit daca James May si Richard Hammond, coprezentatori ai "Top Gear" alaturi de Jeremy Clarkson, vor continua sa realizeze aceasta emisiune. La fel ca si in cazul lui Clarkson, contractele lui James May si Richard Hammond cu BBC s-au incheiat si trebuie renegociate.

Intre timp, unul dintre potentialii inlocuitori ai lui Jeremy Clarkson, Chris Evans, a negat speculatiile aparute in presa britanica in acest sens.

Pe de alta parte, potrivit bbc.com, este de asteptat ca pentru Jeremy Clarkson sa fie declansat un adevarat razboi al ofertelor din partea altor televiziuni, avand in vedere ca acesta nu mai este sub un contract cu BBC.

Lansat in 1977, show-ul "Top Gear" a inceput sa fie difuzat in actualul format in anul 2002. "Top Gear" este unul dintre cele mai profitabile programe ale BBC, aducand venituri de aproximativ 50 de milioane de lire sterline pe an radiodifuzorului public britanic..

"Top Gear" are o audienta de aproximativ 350 de milioane de telespectatori la nivel mondial si are 3 milioane de abonati la canalul dedicat pe platforma YouTube. Totodata, revista Top Gear are un tiraj de 1,7 milioane de copii la nivel mondial, conform bbc.com.

Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la carma emisiunii "Top Gear", dupa ce a fost acuzat ca l-ar fi lovit cu pumnul pe Oisin Tymon, un membru al echipei de productie. Totodata, BBC a anuntat la momentul respectiv ca a demarat o ancheta in legatura cu acest incident, desi Tymon nu a facut o plangere oficiala in acest caz.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Jeremy Clarkson BBC demitere, #Top Gear Clarkson BBC , #BBC