Antena 3, TVR 1 si Realitatea Tv, amendate pentru dezechilibru politic

Joi, 22 Martie 2012, ora 17:52
2396 citiri
Antena 3, TVR 1 si Realitatea Tv, amendate pentru dezechilibru politic
Foto: radardemedia.ro

Consiliul National al Audiovizualului a hotarat, joi, sa amendeze posturile de televiziune Antena 3, TVR 1 si Realitatea Tv, pentru dezechilibru politic intre Putere si Opozitie, la emisiunile de dezbatere.

CNA a luat aceasta masura ca urmare a unor dezechilibre ce privesc reprezentanti ai Puterii si ai Opozitiei, care au fost prezenti in emisiuni de dezbatere difuzate de cele trei televiziuni pe parcursul mai multor luni, transmite agentia Mediafax.

Astfel, Antena 3 a primit o amenda de 15.000 de lei, in timp ce TVR 1 si Realitatea Tv cu cate 5.000 de lei. In plus, posturile TVR 2 si Romania Tv au fost somate public din acelasi motiv.

Au fost luate in considerare emisiuni difuzate de aceste posturi in lunile noiembrie, decembrie si ianuarie.

Emisiunile au fost analizate din perspectiva respectarii articolului 69, alineatul 2, din Codul de reglementare a continutului audiovizual, care prevede ca "in emisiunile de dezbatere, numarul reprezentantilor Puterii si cei ai Opozitiei trebuie sa fie egal".

Astfel, in emisiunile de dezbatere difuzate de Antena 3 in cele trei luni, au fost prezenti 69 de reprezentanti ai Puterii si nu mai putin de 711 ai Opozitiei.

Reprezentantii Antenei 3 anuntasera, pe 11 iulie 2011, ca PDL a decis sa boicoteze postul de televiziune prin neparticiparea membrilor sai la emisiunile difuzate de televiziune.

Pozitia PDL a fost alta, in schimb, subliniind faptul ca Antena 3 nu invita democrat liberali in emisiunile de dezbatere, asa cum a precizat si presedintele CNA, Rasvan Popescu, joi.

La TVR 1 au fost prezenti, in lunile mentionate, tot 69 de reprezentanti ai Puterii si numai 48 ai Opozitiei. La Realitatea Tv au fost 353 de membri ai Puterii, fata de 447 ai Opozitiei.

TVR 2 a primit somatie publica pentru 18 reprezentanti ai Puterii fata de 6 ai Opozitiei, in timp ce Romania Tv pentru 94 de membri ai Puterii, in comparatie cu 153 ai Opozitiei. In acest ultim caz, s-a luat in considerare doar luna ianuarie, deoarece postul este unul nou infiintat.

Totodata, TVR info a primit o scrisoare de atentionare, in timp ce B1 Tv nu a primit niciun fel de decizie de sanctionare sau de atentionare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#amenda CNA dezechilibru politic, #Antena 3 amenda CNA, #TVR 1 amenda CNA, #Realitatea TV amenda CNA , #CNA